The Young Pope

Η ζωή του Ποντίφικα Lenny Belardo, του Πάπα Πίου του ΙΓ΄, του πρώτου Αμερικανού Πάπα στην Ιστορία.
Το The Young Pope αφηγείται τη φανταστική ιστορία του Πάπα Πίου ΙΓ’ ή αλλιώς Λένι Μπελάρντο, του πρώτου Αμερικανού Πάπα. Ο Λένι Μπελάρντο είναι νέος και γοητευτικός και η εκλογή του φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής του Κολεγίου των Καρδιναλίων. Ωστόσο, στο Βατικανό, εκεί που οι άνθρωποι ορίζουν την εκκλησία, τα φαινόμενα συχνά απατούν. Ο Πίος ΙΓ’ αποδεικνύεται πιο μυστηριώδης και αντιφατικός από όλους. Πανούργος και ταυτόχρονα αφελής, οπισθοδρομικός αλλά και πρωτοπόρος, απρόθυμος και μαζί αποφασιστικός, μελαγχολικός και αδίστακτος, αναζητά τον Θεό που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους και στον εαυτό του.

Παίζουν: Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando
Δημιουργός:
Paolo Sorrentino

Περιλήψεις

The Young Pope – Κ1 Ε10

Ο Πάπας εκλπήσσει τον Gutierrez προτείνοντας του να αναλάβει τα καθήκοντα του Προσωπικού Βοηθού του, αντικαθιστώντας την Αδελφή Mary που θα πάει στην Αφρική να αναλάβει τη θέση της Αδελφής Antonia. Ο Belardo είναι έτοιμος να επισκεφθεί τη Βενετία.

The Young Pope – Κ1 Ε09

Μετά την επίσκεψη του Πάπα στην Αφρική, η δημοτικότητα του φαίνεται να μεγαλώνει. Όμως στη Νέα Υόρκη η αποστολή του Gutierrez βρίσκεται στα πρόθυρα της αποτυχίας. Εξαντλημένος βυθίζεται στη μοναξιά και αποκαλύπτει το μυστικό που τον βαραίνει στη μοναδική του φίλη, τη Rose.

The Young Pope – Κ1 Ε08

Σοκαρισμένος με το θάνατο του Dussolier, ο Belardo περνά μια περίοδο απομόνωσης και διαλογισμού στο Castel Gandolfo. Ο Ποντίφικας εκπλήσσει τους πάντες με την απόφαση του να επισκεφθεί το ποίμνιο στη Αφρική. Εκεί συναντά την Αδελφή Antonia, μια αξιοσέβαστη και ιδιαίτερα αγαπητή γυναίκα.

The Young Pope – Κ1 Ε07

Ο Dussolier νιώθει υπεύθυνος για τον τραγικό θάνατο ενός νεαρού άνδρα που έχασε την ευκαιρία να γίνει ιερέας επειδή υπήρχαν υπόνοιες ομοφυλοφιλίας για το άτομο του. O Belardo ενώ αρχίζει να νιώθει ότι οι μέρες του στο αξίωμα του Πάπα είναι μετρημένες, περνά όλο και περισσότερο χρόνο με την οικογένεια της Ester.

The Young Pope – Κ1 Ε06

Εννέα μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Belardo έγινε Πάπας και για πρώτη φορά δέχεται  τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο οποίος μένει άναυδος από τις αναχρονιστικές του απόψεις. Η σταυροφορία εναντίον των ομοφυλόφιλων ξεκινά και ο Ποντίφικάς αναθέτει τα ηνία στον Dussolier.

The Young Pope – Κ1 Ε05

O Belardo περνά μερικές ώρες ελευθερίας έξω απο το Βατικανό παρέα με τον παιδικό του φίλο Dussolier και του προτείνει να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα Εκκλησιαστικών Υποθέσεων. Ο Voiello έχει στα χέρια του τις ιδανικές φωτογραφίες του Πάπα και της Ester για ένα σκάνδαλο.

The Young Pope – Κ1 Ε04

O Voiello πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσει τον Belardo είναι να τον αναμίξει σε ένα σκάνδαλο. Για να πετύχει το στόχο του, εκβιάζει την Ester να αποπλανήσει τον Πάπα. Στο μεταξύ ο Belardo συνεχίζει να παραθέτει τις αντιδραστικές του ιδέες.

The Young Pope – Κ1 Ε03

O Belardo έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα αποτελέσει το πειθήνιο και εύκολα χειραγωγίσημο όργανο, που ήλπιζαν ότι θα είναι οι υψηλά ιστάμενοι του Βατικανού όταν συνεδρίαζαν στο Κονκλάβιο. Ο Voiello, με τη στήριξη ενός μέρους των καρδιναλίων, ξεκινά να συνομμωτεί εναντίον του Πάπα.

The Young Pope – Κ1 Ε02

Ο Καρδινάλιος Υπουργός Εξωτερικών Voiello ανησυχεί για συγκεκριμένα κίνητρα του Ποντίφικα. Οι φόβοι του Voiello επιβεβαιώνονται με τον πρώτο και χαοτικό λόγο του Πάπα προς το ποίμνιο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

The Young Pope – Κ1 Ε01

Ο Lenny Belardo είναι ο νεότερος Πάπας στην ιστορία. Οι ριζοσπαστικές του ιδέες θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αν πίσω από αυτές δεν έκρυβε την ατελείωτη θλίψη του και τη βασανισμένη σχέση του με την πίστη.