THE GOOD DOCTOR

Ο Dr. Shaun Murphy είναι ένας νεαρός γιατρός που φτάνει στο San Jose της California για να εργαστεί στο νοσοκομείο του St. Bonaventure. Εκεί επικρατεί προβληματισμός και υπάρχουν διαφωνίες για την πρόσληψή του, επειδή είναι αυτιστικός. Η αστραπιαία επί τόπου παρέμβασή του στον τραυματισμό ενός παιδιού και η ξεχωριστή ικανότητα αντίληψης που έχει, θα πείσουν τους συναδέλφους του να του δώσουν μία ευκαιρία.

Σκηνοθεσία: Seth Gordon
Ηθοποιοί: Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Chuku Modu, Richard Schiff, Hill Harper, Beau Garrett, Irene Keng

Περιλήψεις

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε18

Μία 77χρονη παρουσιάζει περίεργες επιπλοκές μετά από μία επέμβαση στομάχου, ο Park, όμως, υποψιάζεται ότι αυτή προσποιείται, επειδή δεν θέλει να επιστρέψει σπίτι της. Ο Shaun μπλέκει σε καυγά σε ένα μπαρ και καταλήγει τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Η Lim και ο Melendez παραδέχονται δημόσια ότι είναι ζευγάρι.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε17

Μία συμμαθήτρια της Lim έρχεται στο νοσοκομείο με το άρρωστο μωρό της. Η Carly παρατηρεί πως το μωρό ίσως είναι κακοποιημένο και ζητάει περισσότερες εξετάσεις, ενώ η μητέρα το αρνείται. Μία πολύπλοκη επέμβαση αφαίρεσης όγκου, δίνει την ευκαιρία στον Shaun να αποδείξει την αξία του, παρ΄όλα αυτά όμως, απολύεται.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε16

Ενώ ο Shaun προσπαθεί να αποδεχτεί τη νέα του τοποθέτηση στο εργαστήριο παθολογίας, η Claire διαφωνεί με τους Melendez και Morgan για τη θεραπευτική αγωγή ενός πάστορα, που ισχυρίζεται ότι ο πόνος είναι η τιμωρία του, επειδή έχει δολοφονήσει κάποιον. Η Lim πιέζει τον Han να επαναφέρει τον Shaun στο χειρουργικό τμήμα.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε15

Ο νέος επικεφαλής χειρουργός, Dr. Jackson Han, επιτιμά τον Shaun για την ωμή του ειλικρίνεια στην περίπτωση ενός νεογέννητου σε κρίσιμη κατάσταση και αμφισβητεί την αναγκαιότητα της παρουσίας του στο χειρουργείο. Ο Melendez αναγκάζεται να αναλάβει έναν πλούσιο πελάτη του Han.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε14

Μία μεταμόσχευση προσώπου είναι η λύση στο πρόβλημα μίας 16χρονης που έχει τραυματιστεί βαριά από όπλο. Μία άλλη έφηβη δίνει μάχη για τη ζωή της, μετά από ένα τροχαίο. Δυο γονείς παλεύουν με τις τύψεις και πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Ο Glassman παίρνει μαζί του τον Shaun σ’ ένα ταξίδι αποκατάστασης μιας παλιάς αδικίας.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε13

Όταν μία 70χρονη καταφθάνει στο νοσοκομείο με καρδιακό επεισόδιο, οι γιατροί ανακαλύπτουν ότι η γυναίκα έχει τεχνητή καρδιά. Η επέμβαση έχει γίνει στην Κίνα, όπως τους πληροφορεί η κόρη της, αλλά η κατάσταση περιπλέκεται όταν εμφανίζεται ακόμη μία κόρη. Μία 44χρονη με αυτισμό ζητάει μία «ιδιαίτερη» βοήθεια για να χαλαρώσει προτού υποβληθεί σε μία λεπτή επέμβαση στον εγκέφαλο.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε12

Μία κρατική έρευνα ξεκινάει και ο Dr. Andrews πρέπει να υπερασπιστεί τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της έξαρσης του ιού στο St. Bonaventure’s. Η Claire και η Morgan διαπιστώνουν πως, παρά την αντιπαλότητά τους στη δουλειά, μπορούν να γίνουν καλές φίλες. Ο Shaun υποψιάζεται ότι η Lea έχει φίλο.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε11

Ο Melendez και η Claire ξεκινούν την μεταμόσχευση μυελού, ενώ η Morgan κι ο Andrews προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη Lim. Ο Shaun κάνει την πρώτη του καισαρική και προσπαθεί να σώσει μητέρα και παιδί ολομόναχος. Η Lea επιμένει ότι ο Glassman πρέπει να μιλήσει με τον Shaun για την κατάστασή του.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε10

Ένας θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται στο νοσοκομείο και αναγκάζει το προσωπικό να το θέσει σε καραντίνα. Η κατάσταση απειλεί να τινάξει στον αέρα μια προγραμματισμένη μεταμόσχευση μυελού. Ο Glassman έρχεται για να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας και μαθαίνει ότι ο καρκίνος του επέστρεψε.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε9

Όταν ένας 28χρονος καταφθάνει με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο, οι γιατροί θα ανακαλύψουν ότι παίρνει αντι-ανδρογόνα, όχι για να αλλάξει φύλο, αλλά για να καταπολεμήσει την τάση παιδοφιλίας του. Ο Shaun είναι επιφυλακτικός όσον αφορά μία αισθητική επέμβαση, σε έναν τρόφιμο κέντρου κράτησης.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε8

Ένα θύμα τροχαίου ατυχήματος θα κάνει μία σοκαριστική ανακάλυψη για τη γυναίκα του. H Morgan και ο Park θα ανακαλύψουν ότι ένας έφηβος, που χειρούργησαν για κήλη, δεν έχει εμβολιαστεί ποτέ, λόγω της αντι-εμβολιαστικής άποψης των γονιών του. Η Claire διευκολύνει τον Melendez να της ζητήσει συγγνώμη.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε7

Η Claire κάνει μία περίεργη συμφωνία στην προσπάθειά της να σώσει μία παλιά συμμαθήτρια που έχει καρκίνο. Μια απαραίτητη μεταμόσχευση νεφρού γίνεται η αφορμή να βγουν στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά, αλλά και να αποκατασταθεί η σχέση μεταξύ δύο αδερφών. Ο Shaun και η Lea αποκτούν το πρώτο τους κατοικίδιο.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε6

Μία μουσικός της συμφωνικής ορχήστρας του San Francisco καταφθάνει στο νοσοκομείο με μία, φαινομενικά, ασήμαντη μόλυνση στον δείκτη του αριστερού της χεριού, που τελικά ίσως να φέρει το τέλος της καριέρας της. Μία έφηβη με ακατάσχετη ρινορραγία γίνεται φίλη με την Claire. Η διάθεση του Glassman βελτιώνεται όταν τον επισκέπτεται μία φίλη.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε5

Ένας ασθενής που έχει νόσο Crohn πρέπει να αφαιρέσει τον γαστρικό δακτύλιο που τοποθέτησε πριν από χρόνια, κρυφά από τον σύζυγό του. Όταν το μυστικό του αποκαλύπτεται, θυμώνει και θέλει να φύγει από το νοσοκομείο. Ο Shaun ανησυχεί για τον Glassman, ενώ ο Melendez λέει στην Claire να βρει άλλον μέντορα.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε4

Ο Shaun βοηθάει έναν έφηβο με διανοητική καθυστέρηση να διαχειριστεί τον αποχωρισμό του από τη μητέρα του. Μια 18χρονη φθάνει με σπασμένο αυχένα στο νοσοκομείο, αλλά αρνείται να προχωρήσει στην επέμβαση που προτείνουν οι γιατροί. Ο Glassman κάνει ειρήνη με τα φαντάσματά του και η Lea δίνει άλλη μία ευκαιρία στον Shaun.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε3

Μετά την επέμβαση του Glassman, ο Shaun περνάει τη νύχτα στο νοσοκομείο και μαθαίνει ότι μία αλλαγή στο πρόγραμμα απαιτεί δύο άτομα για μια 36ωρη βάρδια. Η Claire και ο Melendez αντιμετωπίζουν επιπλοκές που ίσως αποβούν μοιραίες για ένα ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδιά. Ο Glassman φαντάζεται πως τον επισκέπτεται η κόρη του.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε2

Ο Melendez πείθεται από τον Shaun να κάνει μία σειρά εξετάσεων στον φύλακα του νοσοκομείου, όταν όμως τα αποτελέσματα δείξουν καρκίνο στο πάγκρεας, οι δυο τους θα διαφωνήσουν ως προς την αντιμετώπισή του. Η Dr. Lim ρισκάρει, προχωρώντας στην αποκατάσταση μιας τελετουργικής περιτομής σε μία 16χρονη, χωρίς την έγκριση των γονιών της.

THE GOOD DOCTOR Κ2 Ε1

Ο Shaun μαζί με τον Jared αναλαμβάνουν έναν άστεγο με οδοντικό απόστημα. Ο Shaun υποψιάζεται μηνιγγίτιδα και ζητάει να γίνουν εξετάσεις. Τα αποτελέσματα θα υπονομεύσουν τη μεταφορά του Jared στο Colorado. Ο Melendez ενώνει τις δυνάμεις του με την Claire σε μία ριψοκίνδυνη επέμβαση.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε18

Ένας μεθυσμένος 18χρονος καταφθάνει με κάταγμα αστραγάλου, αλλά ξαφνικά παρουσιάζει αρρυθμίες. Ενώ προγραμματίζεται μία σειρά από εξετάσεις, ένας φίλος του αποκαλύπτει στους γιατρούς, ότι κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού μύησης, έχει πιει απορρυπαντικό πλυντηρίου. Ο Glassman αποκαλύπτει στον Shaun ότι έχει έναν όγκο στον εγκέφαλο.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε17

Μια δεκαπεντάχρονη με σύνδρομο Moebius, το οποίο προκαλεί παράλυση και αδυναμία έκφρασης συναισθημάτων στο πρόσωπο, πρόκειται να χειρουργηθεί με χρήση μοσχεύματος από τον μηρό της. Ο Shaun διαφωνεί και προειδοποιεί ότι η επέμβαση ίσως της κοστίσει τη ζωή. Ένας γρίφος θα επιλυθεί, όταν οι γιατροί καταλάβουν ότι έχει κλαπεί μία κάρτα ιατρικής ασφάλισης.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε16

Ένας άνδρας καταφθάνει στο νοσοκομείο με πόνους στην πλάτη. Με έκπληξη ο Dr. Melendez θα διαπιστώσει ότι είναι ένας ασθενής του, παράλυτος από το στήθος και κάτω εδώ και χρόνια λόγω τραυματισμού. Μια γυναίκα που πίστεψε ότι η πλαστική χειρουργική θα σώσει τον γάμο της, θα πληρώσει ακριβά την επιλογή της.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε15

Μία δεκατετράχρονη που γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος της, ετοιμάζεται για την επέμβαση που θα της επιτρέψει να ζήσει φυσιολογικά, αλλά οι ελπίδες της ανατρέπονται. Ένας εγκληματίας προσφέρεται να δωρίσει το ήπαρ του για να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του, αλλά οι καλές του προθέσεις αμφισβητούνται.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε14

Μία δωδεκάχρονη καταφθάνει στο νοσοκομείο με τη γιαγιά της με συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, αλλά η πραγματικότητα θα μπερδέψει πολύ τον Shaun. Μία ιδιότυπη μεταμόσχευση θα δώσει την ευκαιρία για μια καινούργια αρχή σε έναν πατέρα που μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά του.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε13

Μία γυναίκα με εγκαύματα καταφθάνει στο νοσοκομείο και ο Shaun είναι αρχικά απρόθυμος να την αναλάβει. Μία σύζυγος αρνείται να δώσει τη συγκατάθεσή της για αποκατάσταση ανευρύσματος στον σύζυγό της, που έπαθε εγκεφαλικό. Η Claire παροτρύνει άλλες γιατρούς να δημοσιοποιήσουν την παρενόχληση που δέχτηκαν από τον Coyle.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε12

Ο Shaun επιστρέφει από το ταξίδι του με τη Lea και ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί και να φύγει για να εργαστεί σε ένα νοσοκομείο στην Pennsylvania. Η επέμβαση αποκόλλησης των διδύμων κοριτσιών φέρνει τη μητέρα τους αντιμέτωπη με σκληρά διλήμματα.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε11

Όταν ο Shaun εξομολογείται στη Lea ότι το στρες στο περιβάλλον του νοσοκομείου είναι πολύ για αυτόν και σκέφτεται να επιστρέψει στο σπίτι του, αυτή τον προσκαλεί σε ένα οδικό ταξίδι με το κλασικό αμάξι που κληρονόμησε από τον παππού της.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε10

Σε μία φαινομενικά απλή επέμβαση αποκατάστασης συνδέσμου σε έναν επαγγελματία video gamer, ο Shaun εκφράζει την ανησυχία του για μία πιο σύνθετη κατάσταση. Ο Melendez αρνείται να του δώσει σημασία, αλλά η επιμονή του θα οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός όγκου.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε9

Όταν ένα δείγμα βιοψίας χάνεται, μία νεαρή μητέρα κινδυνεύει να χάσει, χωρίς λόγο, τις φωνητικές της χορδές. Η Allegra Aoki, ελπίζοντας να ενισχύσει τις δωρεές προς το νοσοκομείο, επιλέγει ένα σοβαρά άρρωστο αγόρι από το Κονγκό για εγχείρηση καρδιάς. Ο Shaun κάνει μαθήματα φλερτ με την Claire.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε8

Καθ΄οδόν για το νοσοκομείο, ο Shaun γίνεται μάρτυρας ένοπλης ληστείας σε ένα μικρό παντοπωλείο. Ο ληστής εξουδετερώνεται από έναν υπάλληλο, αλλά έχει τραυματίσει σοβαρά μία πελάτισσα. Ο φίλος της κατηγορεί τον Shaun για τον τραυματισμό της, αλλά η γρήγορη αντίδραση και ο επιδέξιος χειρισμός της κατάστασης από τον νεαρό γιατρό θα ηρεμήσει τα πνεύματα.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε7

Ο Shaun γνωρίζει τυχαία έναν αυτιστικό έφηβο ασθενή και του κάνει ο ίδιος ράμματα στο κεφάλι, καθησυχάζοντάς τον. Οι γονείς του παιδιού, παρόλο που ο Shaun πρώτος αντιλαμβάνεται ότι ο γιος τους πάσχει από εντερική φλεγμονή, δεν συναινούν στη συμμετοχή του στην επέμβαση που κρίνεται απαραίτητη.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε6

Ένα τρομακτικό τροχαίο με το λεωφορείο ενός γαμήλιου πάρτι, προκαλεί χάος στη νυχτερινή βάρδια του νοσοκομείου. Μία πρωτοποριακή επέμβαση θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν δικαστικής εντολής, αλλά μία παράλειψη στο σημείο της σύγκρουσης θα κοστίσει τη ζωή σε μία γυναίκα και θα αναγκάσει την Claire να μάθει να ζει με τα λάθη της.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε5

Ένας δωδεκάχρονος, που μοιάζει καταπληκτικά με τον νεκρό αδελφό του, κινεί το ενδιαφέρον του Shaun, που πιστεύει ότι η μοιραία διάγνωση του αγοριού για όγκο στον εγκέφαλο, είναι λανθασμένη. Το αλλεργικό σοκ ενός 66χρονου και η αντιμετώπισή του, θα είναι η αφορμή για να γεφυρωθεί ένα οικογενειακό ρήγμα.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε4

Ο Shaun προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι και στην καινούργια γειτονιά. Ο Dr. Melendez αναλαμβάνει μία πολύ ριψοκίνδυνη επέμβαση σε μία έγκυο, η οποία θα θέσει το νοσοκομείο σε νομικό κίνδυνο. Ο Shaun και η Claire ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία ιδιαίτερα «λεπτή» επέμβαση σε μία νεαρή πορνοστάρ.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε3

Μετά από ένα μοιραίο τροχαίο δυστύχημα, ο Shaun και η Claire πηγαίνουν στο Berkeley ώστε να παραλάβουν το ήπαρ του θύματος για μία μεταμόσχευση. Ο καιρός δεν είναι σύμμαχός τους και αναγκάζονται να αυτοσχεδιάσουν ώστε να διατηρήσουν το μόσχευμα. Όταν ο λήπτης παραβαίνει τους κανόνες και πίνει αλκοόλ, η ιατρική ομάδα πρέπει να αποφασίσει αν πρέπει να επιλέξει άλλον ασθενή. Στο μεταξύ, ο Andrews αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον Melendez σε μία εγχείρηση ρουτίνας ενός πλούσιου ασθενή, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία μεγάλη δωρεά στο νοσοκομείο.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε2

Η συμπεριφορά του νεότερου χειρουργού του St Bonaventure, Dr. Shaun Murphy, τον βάζει διαρκώς στο στόχαστρο της διοίκησης. Όταν ο ήδη καχύποπτος Dr. Melendez αντιλαμβάνεται ότι ο Shaun ζητά δαπανηρές εξετάσεις, όπως μία μαγνητική τομογραφία σε ένα 10χρονο με στομαχόπονο, αναθέτει σε μία νοσοκόμα να τον επιβλέπει. Σύντομα, μία αναπάντεχη επιτυχημένη πρόταση του Shaun για την θεραπεία μιας καρκινοπαθούς, αλλά και η εξαιρετική του αντίληψη, όσον αφορά το δεκάχρονο κοριτσάκι, θα του επιτρέψουν να μπει επιτέλους και ο ίδιος στο χειρουργείο.

THE GOOD DOCTOR Κ1 Ε1

Ο Dr. Shaun Murphy φτάνει στο San Jose της California για να εργαστεί στο νοσοκομείο του St. Bonaventure, όπου υπάρχει προβληματισμός και διαφωνίες για την πρόσληψή του. Φεύγοντας από το αεροδρόμιο, ο Shaun βλέπει ένα οκτάχρονο αγόρι σοβαρά τραυματισμένο από πτώση γυαλιού, που του έχει τραυματίσει την τραχηλική αρτηρία. Όταν καταλαβαίνει ότι ο γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει το παιδί, έχει κάνει πιθανόν ένα μοιραίο λάθος, επεμβαίνει. Πριν να συνοδέψει το αγόρι στο νοσοκομείο του St. Bonaventure, ο Shaun παρατηρεί μία επιπλέον απειλή για τη ζωή του παιδιού και ενεργεί αστραπιαία.