Mayday

Το Mayday είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ που ερευνά αεροπορικά ατυχήματα. Χρησιμοποιεί αναπαραστάσεις και εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή για να ανασυνθέσουν την ακολουθία των γεγονότων που οδήγησαν σε κάθε καταστροφή. Επιπλέον, πραγματοποιούνται συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων αερομεταφορών, συνταξιούχων πιλότων και ερευνητών συντριβής, οι οποίοι εξηγούν πώς προέκυψαν αυτές οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, πώς ερευνήθηκαν και πώς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Δημιουργοί: Bernard Vaillot, Andre Barro, Greg Gransden

Περιλήψεις

Mayday K11 E13

19 Ιουλίου 1989. Η πτήση 232 της United Airlines πετάει πάνω από την Αϊόβα, όταν ο ένας από τους τρεις κινητήρες εκρήγνυται. Οι πιλότοι τον θέτουν εκτός λειτουργίας, αλλά σύντομα ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν το αεροσκάφος, λόγω εκτεταμένης βλάβης στα υδραυλικά του συστήματα. Η αναπόφευκτη συντριβή θα κοστίσει τη ζωή στους 111 από τους 296 επιβαίνοντες.

Mayday K11 E12

8 Οκτωβρίου 2001. Με μηδενική ορατότητα, λόγω πυκνής ομίχλης, η πτήση 686 της SAS βασίζεται εξ΄ολοκλήρου στην καθοδήγηση των ελεγκτών εδάφους για να απογειωθεί. Το αεροπλάνο επιταχύνει στον διάδρομο, αλλά δευτερόλεπτα αφότου σηκωθεί στον αέρα, συγκρούεται με ένα μικρό αεροσκάφος Cessna. Μία σειρά από τραγικά λάθη οδήγησαν στο τρομακτικό δυστύχημα.

Mayday K11 E11

24 Μαΐου 1988. Εν μέσω μίας βίαιης τροπικής καταιγίδας, η πτήση 110 της TACA αρχίζει την κάθοδο, προσεγγίζοντας τη Νέα Ορλεάνη. Ξαφνικά και οι δύο κινητήρες σβήνουν και το αεροπλάνο αρχίζει να πέφτει. Οι πιλότοι καταφέρνουν να ξαναβάλουν μπροστά τους κινητήρες, αναγκάζονται όμως, λόγω υπερθέρμανσης, να τους ξανασβήσουν. Θα τα καταφέρουν να προσγειωθούν με ασφάλεια;

Mayday K11 E10

7 Δεκεμβρίου 1987. Με προορισμό το San Francisco, η πτήση 1771 της Pacific Southwest Airlines πετάει ήρεμα πάνω από την εξοχή της California. Ξαφνικά ακούγονται πυροβολισμοί από την καμπίνα των επιβατών. Οι πιλότοι ενημερώνουν τον πύργο ελέγχου, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα το αεροπλάνο πέφτει απότομα και συντρίβεται σε ένα χωράφι. NTSB και FBI συνεργάζονται για να ανακαλύψουν τι οδήγησε στο θάνατο 43 ανθρώπους.

Mayday K11 E9

11 Ιουλίου 1991. Δευτερόλεπτα μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, η πτήση 2120 της Nigeria Airways, που μεταφέρει πίσω στη Νιγηρία ένα γκρουπ Αφρικανών μουσουλμάνων προσκυνητών, πιάνει φωτιά. Οι πιλότοι προσπαθούν να επιστρέψουν, αλλά το αεροπλάνο εκρήγνυται, σκοτώνοντας και τους 261 επιβαίνοντες.

Mayday K11 E8

25 Σεπτεμβρίου 1978. Η πτήση 182 της PSA προσεγγίζει το αεροδρόμιο Lindbergh του San Diego. Οι πιλότοι έχουν προειδοποιηθεί ότι ένα μικρό αεροσκάφος τύπου Cessna πετάει ακριβώς μπροστά τους, αλλά δεν καταφέρνουν να αποφύγουν τη σύγκρουση. Τα αεροπλάνα πέφτουν επάνω σε κατοικημένη περιοχή, σκοτώνοντας συνολικά 144 ανθρώπους.

Mayday K11 E7

22 Δεκεμβρίου 1999. Η εμπορευματική πτήση 8509 της Korean Air, ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής στη Σεούλ, μέσω Μιλάνου, με νέο πλήρωμα και μία ώρα καθυστέρηση. Δευτερόλεπτα αφότου απογειωθεί, η πτήση θα συντριβεί σε ένα λιβάδι βορειοδυτικά του Λονδίνου, σχηματίζοντας έναν κρατήρα βάθους 9 μέτρων. Είναι το πέμπτο δυστύχημα της εταιρίας μέσα σε 2 χρόνια.

Mayday K11 E6

9 Οκτωβρίου 2002. Η πτήση 85 της Northwest Airlines βρίσκεται στα μισά της διαδρομής της προς το αεροδρόμιο Narita της Ιαπωνίας. Με περισσότερους από 400 επιβάτες, το Boeing 747 ξεκινάει μία απότομη πτώση από τα 35.000 πόδια. Οι πιλότοι θα προσπαθήσουν να προσγειώσουν το αεροσκάφος στο Anchorage της Αλάσκα.

Mayday K11 E5

6 Φεβρουαρίου 1958. Η πτήση 609 της British European Airways, λίγο μετά τον ανεφοδιασμό της στο Μόναχο, συνεχίζει το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα για τους παίκτες της Manchester United. Ο πιλότος δεν θα καταφέρει να απογειώσει το αεροπλάνο, το οποίο θα πέσει επάνω σε ένα κοντινό σπίτι, σκοτώνοντας τους 23 από τους 44 επιβαίνοντες.

Mayday K11 E4

11 Σεπτεμβρίου 1991. Η πτήση 2574 της Continental Express, λίγο πριν προσγειωθεί στο Houston, πέφτει απότομα από τον ουρανό και συντρίβεται σε ένα χωράφι. Το αεροσκάφος διαλύεται ολοκληρωτικά και οι ερευνητές υποψιάζονται ότι μία έκρηξη βόμβας ευθύνεται για την καταστροφή.

Mayday K11 E3

12 Δεκεμβρίου 1985. Μετά από μία εξάμηνη θητεία στη Μ. Ανατολή, 248 επίλεκτοι Αμερικανοί στρατιώτες, επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Η πτήση 1285 της Arrow Air, δεν θα φτάσει ποτέ στο Kentucky. Η έρευνα για τα αίτια της συντριβής της θα πυροδοτήσει μεγάλες αντιπαραθέσεις.

Mayday K11 E2

16 Αυγούστου 2005. Μετά από μερικές ώρες καθυστέρησης, η πτήση 708 της Caribbean Airways, τελικά απογειώνεται από τον Παναμά, με προορισμό τη Μαρτινίκα. Προσπαθώντας να αποφύγουν την κακοκαιρία, οι πιλότοι διαπιστώνουν πρόβλημα στους κινητήρες. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν, το αεροσκάφος συντρίβεται σε μία απομακρυσμένη φάρμα στη Βενεζουέλα.

Mayday K11 E1

17 Ιουλίου 2007. Η πτήση 3054 της TAM Airlines προσεγγίζει το αεροδρόμιο Congonhas, του Sao Paolo. Ο διάδρομος προσγείωσης είναι βρεγμένος και ολισθηρός και το αεροσκάφος καταλήγει επάνω σε ένα γειτονικό κτίριο, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες και 12 ανθρώπους στο έδαφος.

Mayday K10 E6

Στις 25 Φεβρουαρίου 2009, η πτήση 1951 της Turkish Airlines, συντρίβεται προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, σκοτώνοντας εννέα επιβάτες και το τριμελές πλήρωμα. Ήταν ο ανθρώπινος παράγοντας ή μία τεχνική βλάβη, ο καθοριστικός παράγοντας για το δυστύχημα;

Mayday K10 E5

Στις 15 Ιανουαρίου 2009, η πτήση 1549 της US Air Flights, συγκρούεται στον αέρα με ένα σμήνος από χήνες, λίγο μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο LaGuardia της Ν. Υόρκης. Ο πιλότος κατορθώνει να κατεβάσει το αεροσκάφος με ασφάλεια, επάνω στον ποταμό Hudson.

Mayday K10 E4

Στις 12 Φεβρουαρίου 2009, η πτήση 3407 της Colgan Air χάνει ύψος και συντρίβεται σε μία κατοικημένη περιοχή κοντά στο Buffalo της Ν. Υόρκης, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος και έναν άνθρωπο στο έδαφος. Ήταν η κούραση του πληρώματος η αιτία της συντριβής;

Mayday K10 E3

Στις 27 Δεκεμβρίου 1991, η πτήση 751 της Scandinavian Airlines, λίγο μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης, συντρίβεται σε ένα χιονισμένο λιβάδι, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

Mayday K10 E2

Στις 17 Ιανουαρίου 2008, η πτήση 38 της British Airways, προσεγγίζει το αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο. Ξαφνικά το αεροπλάνο χάνει την ώθησή του και συντρίβεται λίγο πιο πέρα από τον διάδρομο προσγείωσης.

Mayday K10 E1

Στις 24 Νοεμβρίου 2001, η πτήση 3597 της Crossair, συντρίβεται σε έναν λόφο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, σκοτώνοντας 24 από τους 33 επιβαίνοντες.

Mayday K9 E7

20 Ιανουαρίου 1992. Η πτήση 148 της Air Inter Flight αρχίζει την κάθοδό της, προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο του Στρασβούργου. Το Airbus A-320 είναι το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο επιβατικό αεροσκάφος. Δυνατοί άνεμοι, όμως, θα αναγκάσουν τους πιλότους να απενεργοποιήσουν τον αυτόματο πιλότο και να προσγειώσουν οι ίδιοι το αεροπλάνο. Μόλις αυτό βγει από τα σύννεφα, θα περάσει ξυστά επάνω από τις κορυφές των δέντρων και θα καταλήξει επάνω σε μία πλαγιά.

Mayday K9 E6

10 Μαρτίου 1989. Η πτήση 1363 της Air Ontario ετοιμάζεται για απογείωση. Έχοντας ήδη καθυστερήσει κατά μία ώρα, οι πιλότοι ανησυχούν για την πυκνή χιονόπτωση. Το αεροπλάνο τελικά δεν καταφέρνει να σηκωθεί στον αέρα και συντρίβεται επάνω σε δέντρα. Οι έρευνες διήρκεσαν χρόνια και, δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν ένα ακόμη παρόμοιο δυστύχημα.

Mayday K9 E5

31 Αυγούστου 1983. Η πτήση 007 της Korean Airlines προσπαθώντας να εξοικονομήσει καύσιμα, ζητάει άδεια να πετάξει σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Μόλις όμως το προσεγγίσει, το αεροσκάφος κλονίζεται από ταχεία αποσυμπίεση και συντρίβεται στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Μια διεθνής διαμάχη ξεσπά και μετά από λίγες ημέρες σοβιετικοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι η πτήση καταρρίφθηκε.

Mayday K9 E4

1 Φεβρουαρίου 1991. Η πτήση 1493 της US Air Flight προσεγγίζει το Διεθνές Αεροδρόμιο του Los Angeles, μια βραδιά με πολλή κίνηση. Οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις των πιλότων προς τον πύργο ελέγχου, μένουν αναπάντητες. Όταν τελικά πάρουν άδεια προσγείωσης, δευτερόλεπτα πριν αγγίξει το έδαφος, το αεροσκάφος θα τυλιχτεί στις φλόγες.

Mayday K9 E3

26 Ιουνίου 1988. Το Airbus 320, το πιο εξελιγμένο επιβατικό τζετ στον κόσμο, απογειώνεται για την παρθενική του πτήση και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, για να λάβει μέρος σε μία αεροπορική επίδειξη. Οι πιλότοι επιχειρούν μία χαμηλή πτήση που κόβει την ανάσα, αλλά το αεροπλάνο καταλήγει σε ένα δάσος και τυλίγεται στις φλόγες.

Mayday K9 E1

22 Αυγούστου 1985. Η πτήση 28 της British Airtours ξεκινάει να απογειώνεται από το αεροδρόμιο του Manchester, με προορισμό την Κέρκυρα. Καθώς το αεροσκάφος επιταχύνει, ένας δυνατός θόρυβος από την άτρακτο κάνει τους πιλότους να εγκαταλείψουν την απογείωση. Μέσα σε δευτερόλεπτα το σκάφος γεμίζει καπνό και οι επιβάτες πανικόβλητοι προσπαθούν να σωθούν.

Mayday K8 E2

Ειδικό επεισόδιο όπου εξετάζεται ο ρόλος της κακοκαιρίας στις αεροπορικές καταστροφές και παρουσιάζεται το Αμερικανικό Αεροπορικό Μετεωρολογικό Κέντρο στο Kansas City στο Missouri, από το οποίο μεταδίδονται οι πληροφορίες για τον καιρό στους πιλότους.

Mayday K8 E1

Ειδικό επεισόδιο όπου εξετάζεται ο ρόλος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και παρουσιάζεται το Σύστημα Εναέριων Μεταφορών Επόμενης Γενιάς, μια νέα τεχνολογία που αποσκοπεί στην εξάλειψη των συγκρούσεων στον αέρα περιορίζοντας την εξάρτηση από τα ραντάρ.

Mayday K7 E8

Στις 31 Οκτωβρίου 1994, η πτήση 4184 της American Eagle χάνει τον έλεγχο και συντρίβεται σε ένα χωράφι κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο O’ Hare, σκοτώνοντας και τους 68 επιβάτες. Ήταν ο πάγος στα φτερά, η αιτία της συντριβής;

Mayday K7 E7

Την 1η Ιανουαρίου 2007, η πτήση 574 της Adam Air πέφτει σε καταιγίδα και συντρίβεται στο στενό Makassar στην Ινδονησία, σκοτώνοντας και τους 102 επιβαίνοντες. Η αιτία της καταστροφής μοιάζει απίστευτη.

Mayday K7 E6

Στις 6 Αυγούστου 2005, η πτήση 1153 της Tuninter, έχοντας ξεμείνει από καύσιμα, συντρίβεται στη Μεσόγειο και σκοτώνει 16 άτομα. Η εσφαλμένη ένδειξη του μετρητή καυσίμων, ήταν η αιτία του δυστυχήματος.

Mayday K7 E5

Στις 4 Απριλίου 1975, ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιεί την εναρκτήρια πτήση της Επιχείρησης μεταφοράς ορφανών από το Βιετνάμ «Babylift». Επιχειρώντας αναγκαστική προσγείωση, το αεροσκάφος συντρίβεται σε έναν ορυζώνα.

Mayday K7 E4

Στις 12 Νοεμβρίου 1996, η πτήση 763 της Saudi Arabian Airlines και η πτήση 1907 της Kazakhstan Airlines, συγκρούονται στον αέρα κοντά στο Νέο Δελχί της Ινδίας. 349 άτομα σκοτώνονται συνολικά και στα δύο αεροσκάφη.

Mayday K7 E3

Στις 8 Σεπτεμβρίου 1989, η πτήση Partnair 394 διαλύεται στον αέρα και συντρίβεται στη Βόρεια Θάλασσα, σκοτώνοντας και τους 55 επιβαίνοντες. Ήταν η απληστία η αιτία της συντριβής;

Mayday K7 E2

Στις 21 Δεκεμβρίου 1988, μια βόμβα διαλύει στον αέρα το αεροσκάφος της πτήσης Pan Am 103. Τα συντρίμμια του πέφτουν επάνω στο Lockerbie της Σκοτίας, σκοτώνοντας τους 259 επιβάτες, καθώς και 11 άτομα στο έδαφος.

Mayday K7 E1

Στις 25 Μαΐου 2002 η πτήση 611 της China Airlines, διαλύεται στον αέρα και πέφτει στη θάλασσα του Στενού Formosa, μόλις 20 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Taipei.

Mayday K6 E3

Ατυχήματα και συμβάντα, λόγω κακής συνεννόησης μεταξύ των μελών του πληρώματος, αλλά και λόγω προβλημάτων των ηλεκτρονικών συσκευών του σκάφους.

Mayday K6 E2

Ειδικό επεισόδιο, όπου εξετάζονται ατυχήματα που προκλήθηκαν από φαινομενικά μικρά ελαττώματα ή λάθη.

Mayday K6 E1

Ειδικό επεισόδιο, όπου εξετάζονται ατυχήματα και συμβάντα λόγω αποτυχίας συμπίεσης ή εκρηκτικής αποσυμπίεσης.

Mayday K19 E10

Καθ΄οδόν προς Ohio και έχοντας απογειωθεί από την Washington, η πτήση 6291 της United Express πραγματοποιεί την έβδομη και τελευταία πτήση της ημέρας. Το ολοκαίνουργιο Jetstream 4100 προσεγγίζει τον διάδρομο προσγείωσης με μία σταθερή κλίση τριών μοιρών, αλλά δευτερόλεπτα πριν αγγίξει το έδαφος, ο πιλότος αγωνίζεται να ελέγξει το αεροσκάφος το οποίο τελικά συντρίβεται πάνω σε μία αποθήκη.

Mayday K19 E09

Η ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoence της Βραζιλίας συμμετέχει για πρώτη φορά στον τελικό του Copa Sud-Americana και μισθώνει ένα αεροσκάφος της μικρής αεροπορικής εταιρείας LaMia, της Βολιβίας, για να τους μεταφέρει στο Medellin της Κολομβίας. Προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο, το πλήρωμα λαμβάνει εντολή να καθυστερήσει λίγο την προσγείωση, επειδή υπάρχει πολλή κίνηση. Λίγα λεπτά αργότερα οι πιλότοι ενημερώνουν ότι τους τελειώνουν τα καύσιμα και ζητούν άμεση άδεια προσγείωσης. Οι ελεγκτές τους ζητούν να στρίψουν προς τα δεξιά, αλλά το αεροπλάνο στρέφεται προς τα αριστερά, αποφεύγει παραλίγο μία σύγκρουση και τελικά χάνεται από τα ραντάρ.

Mayday K19 E08

Η πτήση 821 της Aeroflot Nord προσεγγίζει την πόλη Perm στα Ουράλια Όρη. Ενώ το Boeing 737 ξεκινά να κατεβαίνει στα 2.000 πόδια, οι ελεγκτές πτήσης παρατηρούν πως το αεροπλάνο, παραδόξως, αρχίζει να ανεβαίνει. Οι πιλότοι προσπαθούν εκ νέου να κατέβουν, αλλά αυτή τη φορά οι ελεγκτές τους ζητούν να κάνουν κύκλο επαναπροσέγγισης, επειδή έχουν υπερβεί τον διάδρομο προσγείωσης. Το πλήρωμα μοιάζει να αγνοεί τις οδηγίες. Το αεροπλάνο συντρίβεται επάνω στην σιδηροδρομική γραμμή του Υπερσιβηρικού.

Mayday K19 E07

Η πτήση 1404 της Continental Airlines επιβραδύνει προσεγγίζοντας το Διεθνές Αεροδρόμιο του Denver, όταν ξαφνικά το αεροπλάνο γέρνει προς τα αριστερά, βγαίνει εκτός διαδρόμου και χτυπάει μια κορυφή στην περιοχή του αεροδρομίου, η οποία το ξαναστέλνει ψηλά. Όταν το Boeing 737 ακουμπά και πάλι στο έδαφος, αρχίζει να γλιστράει πάνω του και παίρνει φωτιά. Πυκνοί καπνοί γεμίζουν την καμπίνα και ξεκινά μια μάχη με τον χρόνο για να σωθούν οι επιβάτες.

Mayday K19 E06

Η πτήση 371 της Tarom απογειώνεται από το Βουκουρέστι εν μέσω χιονόπτωσης και με μηδενική σχεδόν ορατότητα. Καθ΄οδόν προς Βρυξέλλες, η πλοήγηση γίνεται μόνο με τα όργανα ελέγχου. Ένας ελιγμός του πιλότου καταλήγει σε μία απότομη στροφή προς τα αριστερά. Το Airbus A-310 βγαίνει εκτός πορείας και κάνει κυριολεκτικά «βουτιά» στο έδαφος. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξεσπάει διαρκεί πάνω από μιάμιση ώρα.

Mayday K19 E05

Η εμπορευματική πτήση 101 της Fine Air απογειώνεται από το Μαϊάμι με προορισμό τη Δομινικανή Δημοκρατία. Λίγα λεπτά μετά την απογείωση, το αεροπλάνο συντρίβεται επάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο, σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες και έναν άνθρωπο στο έδαφος, μέσα στο αυτοκίνητό του. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι λίγο πριν τη συντριβή έβγαιναν φλόγες από τον δεξιό κινητήρα του.

Mayday K19 E04

Μία εμπορευματική πτήση προσπαθεί να προσεγγίσει τον αμερικανικό ναυτικό σταθμό στον κόλπο του Guantanamo, στην Κούβα. Απέχοντας λίγα μόνο μέτρα από τα σύνορα, το DC-8 κάνει μανούβρες προσπαθώντας να αποφύγει τον εναέριο χώρο της Κούβας. Στην τελική του προσέγγιση, όμως, κάτι πάει πολύ στραβά. Το αεροπλάνο συντρίβεται και τυλίγεται στις φλόγες. Σε λίγες ώρες μία ομάδα ερευνητών καταφθάνει και εξετάζει τον ρόλο της Κούβας στο ατύχημα.

Mayday K19 E03

Πετώντας από το Amsterdam προς το Cardiff της Ουαλίας, το πλήρωμα της πτήσης 433 της KLM Cityhopper, αλλάζει υψόμετρο για να αποφύγει μια ισχυρή καταιγίδα. Ένα πρόβλημα που προκύπτει στην πίεση λαδιού του δεξιού κινητήρα αντιμετωπίζεται και το πλήρωμα αποφασίζει ότι είναι ασφαλές να συνεχίσει την πτήση του. Ένα δεύτερο πρόβλημα, όμως, με τους έλικες αυτή τη φορά, το αναγκάζει να επιστρέψει στο Amsterdam. Λίγο πριν προσγειωθεί, το αεροπλάνο παίρνει απότομα κλίση, χτυπάει με το φτερό στο έδαφος και συντρίβεται σε ένα χωράφι δίπλα στον διάδρομο.

Mayday K19 E02

Περίπου 30.000 θεατές παρακολουθούν τους ετήσιους αγώνες Reno Air Races στην περιοχή της Nevada. Η κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης περιλαμβάνει την πτήση έξι μονοκινητήριων πολεμικών αεροπλάνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο τοπικός θρύλος Jimmy Leeward, πιλοτάρει ένα P-51 Mustang και θέλει να πετύχει ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας. Στην τρίτη στροφή, όμως, το αεροπλάνο του ξαφνικά αρχίζει να τρέμει, παίρνει απότομα ύψος και αρχίζει να στροβιλίζεται. Λίγο αργότερα συντρίβεται στο έδαφος σκοτώνοντας 11 ανθρώπους, μαζί με τον πιλότο.

Mayday K19 E01

Η πτήση 780 της Cathay Pacific έχει απογειωθεί από την Ινδονησία και πετάει με προορισμό το Hong Kong. Ξαφνικά και ενώ βρίσκεται πάνω από τη Νότια θάλασσα της Κίνας, ο ένας κινητήρας σβήνει. Το πλήρωμα ζητάει από τον πύργο ελέγχου προτεραιότητα προσγείωσης καθώς και την παρουσία πυροσβεστών στον διάδρομο. Η κατάσταση γίνεται κρίσιμη όταν σβήνει και ο δεύτερος κινητήρας. Ο κυβερνήτης προσπαθεί να αποφύγει τη συντριβή στη θάλασσα.

Mayday K18 E10

Η πτήση 1713 της Continental Airlines βρίσκεται στον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου του Denver και έχει προορισμό το Boise του Idaho. Οι ελεγκτές πτήσεων προσπαθούν να τηρήσουν το πρόγραμμα απογειώσεων εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης. Δεν υπάρχει επίγειο ραντάρ για να τους βοηθήσει να εντοπίσουν τα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο. Όταν η πτήση 1713 είναι επιτέλους έτοιμη για απογείωση, παίρνει τη θέση της στον διάδρομο και επιταχύνει. Μόλις, όμως, ανυψώνεται ελάχιστα από το έδαφος, ταλαντεύεται και συντρίβεται.

Mayday K18 E09

Η πτήση 140 της China Airlines, απέχει λίγα λεπτά από το αεροδρόμιο Nagoya της Ιαπωνίας, όταν το Airbus 300 ξαφνικά επιταχύνει, ενώ έπρεπε να επιβραδύνει προκειμένου να προσγειωθεί. Το αεροσκάφος απομακρύνεται από τον διάδρομο προσγείωσης και δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του πιλότου. Το πλήρωμα προσπαθεί να κάνει μία στροφή για να επιστρέψει, αλλά η γωνία στρέψης είναι απότομη και το αεροπλάνο πέφτει.

Mayday K18 E08

Έχοντας απογειωθεί από το Μιλάνο, η πτήση 404 της Alitalia προσεγγίζει το αεροδρόμιο Kloten της Ζυρίχης. Παρόλο που οι πιλότοι δεν έχουν οπτική επαφή με τον διάδρομο προσγείωσης, τα όργανα πλοήγησης δείχνουν ότι το αεροπλάνο προσεγγίζει το αεροδρόμιο. Το πλήρωμα προσπαθεί να παρακάμψει τις εσφαλμένες ενδείξεις, αλλά το αεροπλάνο ξαφνικά χτυπάει σε κορυφές δέντρων, ανατρέπεται και συντρίβεται σε μία δασώδη περιοχή έξι μίλια μακριά από το αεροδρόμιο.

Mayday K18 E07

Κατά τη διάρκεια της πτήσης από τη Σιγκαπούρη προς το Περθ της Αυστραλίας, η πτήση 72 της Qantas Airways, κάνει μία ξαφνική βουτιά πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, ενώ τα όργανα ελέγχου σημαίνουν συναγερμό. Λίγο αφότου οι πιλότοι επαναφέρουν χειροκίνητα το αεροπλάνο στην πορεία του και ενώ προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις αντικρουόμενες προειδοποιήσεις στο πιλοτήριο, μια δεύτερη βουτιά τους αναγκάζει να εκπέμψουν σήμα κινδύνου.

Mayday K18 E06

Στην έρημο Mojave της California, οι πιλότοι δοκιμών της Virgin Galactic, ελέγχουν το επαναστατικό αεροσκάφος SpaceShip Two, που σχεδιάστηκε για διαστημικά ταξίδια. Το αεροσκάφος μεταφέρεται στα 46.000 πόδια προσδεδεμένο στο αεριωθούμενο WhiteKnightTwo, όπου αποσυνδέεται, θέτει σε λειτουργία τον πυραυλοκίνητο κινητήρα του και ξεκινάει να ανεβαίνει στα 140.000 πόδια. 14 δευτερόλεπτα μετά την ανάφλεξη και επιταχύνοντας προς την τελική του ταχύτητα (2.000 μίλια/ώρα), ο ελεγκτής πτήσεων κάνει μία απεγνωσμένη έκκληση στο πλήρωμα να εγκαταλείψει. Είναι όμως πολύ αργά. Το αεροσκάφος κομματιάζεται και πέφτει.

Mayday K18 E05

Στην Jakarta της Ινδονησίας, 36 προσκεκλημένοι απολαμβάνουν μία πτήση επίδειξης του ολοκαίνουργιου Sukhoi’s Superjet 100. Η εταιρεία θέλει να ανατρέψει την κακή φήμη της Ρωσίας όσον αφορά την ασφάλεια των πτήσεων. Μετά από μία ομαλή απογείωση, ο πύργος ελέγχου καθοδηγεί τον αεροπλάνο μακριά από την πολυσύχναστη αεροπορική ζώνη της πόλης. Θέλοντας να κάνει καλή εντύπωση στους πιθανούς πελάτες, ο πιλότος επεκτείνει την πτήση, αλλά το αεροπλάνο εξαφανίζεται από τα ραντάρ.

Mayday K18 E04

Κατά τη διάρκεια της δωδεκάωρης πτήσης από Amsterdam προς Kuala Lumpur, η πτήση 17 της Malaysia Airlines εισέρχεται στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. Η χώρα βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά οι αεροπορικές πτήσεις διέρχονται ελεύθερα. Παρόλα αυτά, ένας πύραυλος εδάφους-αέρος εκτοξεύεται από μία περιοχή που ελέγχουν οι αυτονομιστές και το αεροπλάνο εξαφανίζεται από τα ραντάρ.

Mayday K18 E03

Εν αναμονή προς απογείωση στον διάδρομο του Dallas-Fort Worth Airport, οι πιλότοι της πτήσης 1141 της Delta Airlines, σβήνουν έναν από τους τρεις κινητήρες του αεροπλάνου, για να κάνουν οικονομία στα καύσιμα. Όταν αιφνιδιάζονται από τον πύργο ελέγχου, τον θέτουν βιαστικά και πάλι σε λειτουργία. Το αεροπλάνο δεν καταφέρνει να απογειωθεί, συντρίβεται και τυλίγεται στις φλόγες.

Mayday K18 E02

Ένας τυφώνας εμποδίζει την πτήση 222 της TransAsia να προσγειωθεί. Το αεροπλάνο έχει απογειωθεί από την Kaohsiung της Taiwan, με προορισμό το τουριστικό νησί Penghu και κάνει κύκλους για μία ώρα περίπου, όταν ο πύργος ελέγχου του δίνει άδεια προσγείωσης. Αντί να προσγειωθεί όμως, το αεροπλάνο συντρίβεται σε ένα χωριό περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το αεροδρόμιο.

Mayday K18 E01

Η εμπορευματική πτήση 17 της Emery Worldwide συντρίβεται λίγο μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο Mather του Sacramento. Το σημείο συντριβής είναι μία μάντρα αυτοκινήτων και αυτό δυσκολεύει την έρευνα. Οι πρώτες υποψίες για μετατόπιση φορτίου δεν επιβεβαιώνονται.

Mayday K15 E10

Στις 31 Οκτωβρίου 1996 η πτήση 402 της TAM Transportes Aéreos Regionais, συντρίβεται σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, δευτερόλεπτα μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο São Paulo–Congonhas, σκοτώνοντας τους 96 επιβαίνοντες και 3 ανθρώπους στο έδαφος. Η συντριβή αποδόθηκε σε ανεπιθύμητη ανάπτυξη ενός ελαττωματικού αντιστροφέα ώσης στον δεξιό κινητήρα.

Mayday K15 E09

Στις 5 Απριλίου 1991, η πτήση 2311 της Atlantic Southeast Airlines, κάνει «βουτιά» με τη μύτη στο έδαφος κατά τη διάρκεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο Glynco Jetport στο Brunswick της Georgia, σκοτώνοντας και τους 23 επιβαίνοντες, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο γερουσιαστής John Tower και ο αστροναύτης Sonny Carter. Το δυστύχημα προκλήθηκε από δυσλειτουργία της μονάδας ελέγχου της προπέλας του αριστερού κινητήρα.

Mayday K15 E08

Στις 7 Μαρτίου 2007, η πτήση 200 της Garuda Indonesia, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στην Yogyakarta της Ινδονησίας, χτυπά το έδαφος τόσο βίαια που αναπηδά για να καταλήξει έξω από τον διάδρομο. Από τους 140 επιβαίνοντες, οι 21 σκοτώνονται. Το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί με τα πτερύγια εκτεταμένα σε γωνία 40°, αλλά προσγειώθηκε με μόλις 5°. Την κατάσταση επιδείνωσε η επιμονή του πιλότου να προσγειώσει το αεροπλάνο παρόλο που αυτό πετούσε πολύ γρήγορα.

Mayday K15 E07

Στις 20 Αυγούστου 2008, η πτήση 5022 της Spanair, συντρίβεται λίγο μετά από μικρή αναβολή της απογείωσης, σκοτώνοντας 154 από τους 172 επιβαίνοντες. Η έρευνα έδειξε ότι οι πιλότοι έκλεισαν τα πτερύγια κατά τη διάρκεια της αναβολής, ξεχνώντας κατόπιν να τα ανοίξουν και πάλι.

Mayday K15 E06

Στις 10 Οκτωβρίου 2006, η πτήση 670 της Atlantic Airways, προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Stord, της Νορβηγίας, αλλά ξεφεύγει από τον διάδρομο προσγείωσης και προσκρούει σε ένα ανάχωμα. Τέσσερις από τους δεκαέξι επιβαίνοντες σκοτώνονται. Αιτία της συντριβής ήταν μία δυσλειτουργία στα πηδάλια κλίσης και η υδρολίσθηση.

Mayday K15 E05

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1961, ένα Douglas DC-6 της Transair Sweden, συντρίβεται καθ΄ οδόν προς τη Βόρεια Ροδεσία. Στην πτήση επιβαίνει ο Dag Hammarskjöld, δεύτερος Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, με αποστολή την κατάπαυση του πυρός, κατά τη διάρκεια της Κρίσης του Κονγκό. Και οι 16 επιβαίνοντες σκοτώνονται.

Mayday K15 E04

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2010, οι πιλότοι της πτήσης 6 της UPS Airlines, αναφέρουν φωτιά και δηλώνουν κατάσταση ανάγκης, λίγο μετά την απογείωση από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Dubai. Το πλήρωμα προσπαθεί ανεπιτυχώς να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, το αεροσκάφος όμως, πετάει πάνω από το αεροδρόμιο και συντρίβεται σε μία κοντινή ακατοίκητη περιοχή σκοτώνοντας και τους δύο πιλότους.

Mayday K15 E03

Στις 4 Οκτωβρίου 1992, οι δύο κινητήρες του δεξιού πτερυγίου της πτήσης 1862 της El Al, αποσυνδέονται λίγο αφότου απογειωθεί από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ προκαλώντας ζημιά στα υδραυλικά συστήματα του δεξιού πτερυγίου καθώς και στην πρόσοψή του. Έτσι κατά την προσέγγιση, ενώ το αριστερό πτερύγιο αναπτύσσεται κανονικά, το δεξιό όχι. Το αεροσκάφος περιστρέφεται προς τα δεξιά και συντρίβεται σε ένα συγκρότημα κτηρίων, σκοτώνοντας 4 επιβαίνοντες και 39 ανθρώπους στο έδαφος.

Mayday K15 E02

Στις 6 Ιουλίου 2013 ενώ η πτήση 214 της Asiana Airlines προσγειώνεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του San Francisco, χτυπάει έναν κυματοθραύστη και συντρίβεται λίγο έξω από τον διάδρομο του αεροδρομίου. Δύο από τους 307 επιβάτες σκοτώνονται επί τόπου, ενώ ένας ακόμη καταλήγει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Mayday K15 E01

Στις 19 Νοεμβρίου 1996 η πτήση 5925 της United Express, συγκρούεται, κατά τη προσγείωσή της στο αεροδρόμιο του Quincy, με ένα μικρότερο αεροσκάφος που απογειωνόταν. Και οι 14 επιβαίνοντες στα αεροσκάφη επιβίωσαν της σύγκρουσης, αλλά πέθαναν λόγω της φωτιάς που ξέσπασε μετά.

Mayday K13 E10

Στις 4 Νοεμβρίου 2010, λίγο μετά την απογείωση από την Σιγκαπούρη, ο δεύτερος κινητήρας της πτήσης 32 της Qantas, διαλύεται προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο αριστερό φτερό.

Mayday K13 E09

Στις 9 Αυγούστου 2007, η πτήση 1121 της Air Moorea συντρίβεται λίγο μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο Moorea στη γαλλική Πολυνησία, σκοτώνοντας τον πιλότο και τους 19 επιβάτες.

Mayday K13 E08

Στις 27 Νοεμβρίου 2008, ένα αεροσκάφος της Airways Germany που εκτελεί δοκιμαστική πτήση, συντρίβεται στη Μεσόγειο, κοντά στις ακτές της Γαλλίας, σκοτώνοντας και τους επτά επιβαίνοντες.

Mayday K13 E07

Στις 27 Ιουνίου 1980, η πτήση 870 της Aerolinee Itavia συντρίβεται στην Τυρρηνική θάλασσα, κοντά στο νησί Ustica της Ιταλίας. Και οι 81 επιβαίνοντες σκοτώνονται.

Mayday K13 E06

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1989 ένα αεροσκάφος της Εθνικής Υπηρεσίας NOAA, είναι επιφορτισμένο με την παρακολούθηση του τυφώνα Hugo πάνω από τα νησιά της Καραϊβικής. Εν μέσω ισχυρών ανέμων, ο ένας κινητήρας πιάνει φωτιά και ο πιλότος κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Mayday K13 E05

Στις 12 Νοεμβρίου 2001, δύο μόλις μήνες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η πτήση 587 της American Airlines στροβιλίζεται εκτός ελέγχου, λίγο μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο JFK και συντρίβεται στο Queens, σκοτώνοντας 260 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος και 5 ανθρώπους στο έδαφος.

Mayday K13 E04

Στις 13 Ιανουαρίου 1982, η πτήση 90 της Air Florida πέφτει απότομα, χτυπάει τη γέφυρα του ποταμού Potomac, και σκοτώνει 78 ανθρώπους.

Mayday K13 E03

Στις 10 Ιανουαρίου 2000, η πτήση 498 της Crossair συντρίβεται μόλις δύο λεπτά από την απογείωσή της από τη Ζυρίχη έχοντας προορισμό τη Δρέσδη της Γερμανίας, σκοτώνοντας και τους 10 επιβαίνοντες.

Mayday K13 E02

Στις 6 Ιουνίου 1971, η πτήση 706 της Hughes Airwest συγκρούεται με ένα μαχητικό αεροσκάφος πάνω από τα όρη San Gabriel. Ο μόνος που επιβιώνει είναι ο συγκυβερνήτης του μαχητικού αεροσκάφους.

Mayday K13 E01

Στις 18 Ιουνίου 1972, η πτήση 548 της British European Airways συντρίβεται λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, σκοτώνοντας και τους 118 επιβαίνοντες.

Mayday K14 E11

Στις 8 Μαρτίου 2014, η πτήση 370 της Malaysia Airlines εξαφανίζεται πετώντας από Kuala Lumpur προς Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Mayday K12 E13

Την 1η Ιουνίου 2009, η πτήση 447 της Air France συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ πετούσε μέσα σε καταιγίδα, σκοτώνοντας και τους 228 επιβαίνοντες σε αυτήν.

Mayday K12 E11

Στις 25 Ιανουαρίου 2010, η πτήση 409 της Ethiopian Airlines σε μία πτήση προς την Addis Ababa, πέφτει στη Μεσόγειο λίγο μετά την απογείωση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Beirut–Rafic Hariri, εν μέσω καταιγίδας, σκοτώνοντας και τους 90 επιβαίνοντες σε αυτή.

Mayday K14 E10

Στις 20 Αυγούστου 2011, η πτήση charter 6560 της First Air, συντρίβεται κοντά στον προορισμό της, στο αεροδρόμιο Resolute Bay του Καναδά. Από τους 15 επιβαίνοντες, μόνο 3 επιβιώνουν.

Mayday K14 E09

Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, η πτήση 7100 της Manx2 συντρίβεται στο αεροδρόμιο Cork στην Ιρλανδία, κατά την προσπάθεια προσγείωσης εν μέσω πυκνής ομίχλης και χαμηλής ορατότητας. Έξι από τους δώδεκα επιβαίνοντες σκοτώνονται.

Mayday K14 E08

Όταν ένα κυβερνητικό Lear 45 συντρίβεται στην καρδιά του Μεξικό, οι ερευνητές πιέζονται από τον μεξικανό Πρόεδρο να καθορίσουν την αιτία του ατυχήματος. Ήταν βόμβα, μηχανική βλάβη ή απλά λάθος του πιλότου;

Mayday K14 E07

Στις 25 Ιουλίου 2000, ένα Concorde της πτήσης 4590 της Air France καθ΄οδόν προς Ν. Υόρκη, συντρίβεται επάνω σε ένα ξενοδοχείο στη Gonesse, λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle. 109 επιβαίνοντες και 4 άνθρωποι στο έδαφος σκοτώνονται.

Mayday K14 E06

Μία περίπτωση VIP στην οποία το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο JFK Jr έχει εξαφανιστεί. Οι ερευνητές πιέζονται, λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση.

Mayday K14 E05

Στις 31 Ιουλίου 1997, η πτήση 14 της Fedex Express περιστρέφεται προς τα δεξιά και συντρίβεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Netwark Liberty. Και οι 5 επιβαίνοντες επιβιώνουν. Στις 23 Μαρτίου 2009, η πτήση 80 της Fedex Express, συντρίβεται κατά την προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Narita, στην Ιαπωνία, σε παρόμοιες περιστάσεις όπως αυτές της πτήσης 14, σκοτώνοντας και τους δύο πιλότους.

Mayday K14 E04

Στις 6 Ιουνίου 1992, η πτήση 201 της Copa Airlines κάνει απότομη βουτιά, εκρήγνυται στον αέρα και συντρίβεται στο Darien Gap, 29 λεπτά αφότου απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Tocumen, σκοτώνοντας και τους 47 επιβαίνοντες.

Mayday K14 E03

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1989, οι πιλότοι της πτήσης 254 της Varig, βάζουν εσφαλμένη πορεία πυξίδας στα όργανα πριν απογειωθούν. Πετώντας με τον αυτόματο πιλότο το αεροσκάφος κατευθύνεται δυτικά αντί για βόρειο-ανατολικά, προς την κατεύθυνσή του. Σε λίγη ώρα βρίσκεται πάνω από μια απομακρυσμένη περιοχή της ζούγκλας του Αμαζονίου. Τα καύσιμα τελειώνουν και ο πιλότος κάνει αναγκαστική προσγείωση, το αεροπλάνο κομματιάζεται και σκοτώνονται 13 άνθρωποι.

Mayday K14 E02

Στις 26 Μαΐου 1991 ο αντιστροφέας ώσης του πρώτου κινητήρα της πτήσης αναπτύσσεται χωρίς να έχει πάρει εντολή. Η πτήση 004 της Lauda Air μένει ακυβέρνητη, το αεροσκάφος περιστρέφεται ανεξέλεγκτα και συντρίβεται 100 μίλια βορειοδυτικά της Bangkok χωρίς επιζώντες.

Mayday K14 E01

Στις 8 Ιανουαρίου 1989, η πτήση 92 της British Midland, ένα Boeing 737-400, συντρίβεται στο ανάχωμα του αυτοκινητόδρομου Μ1, κοντά στο Kegworth της Βρετανίας. Οι 47 από τους 126 επιβαίνοντες, σκοτώνονται επιτόπου, ενώ οι 74 τραυματίζονται σοβαρά.

Mayday K12 E12

Στις 21 Φεβρουαρίου 2008, η πτήση 518 της Santa Bárbara Airlines παρεκκλίνει της πορείας της και πέφτει στην πλαγιά ενός βουνού λίγο μετά την απογείωσή της, σκοτώνοντας και τους 46 επιβαίνοντες.

Mayday K12 E10

Η πολωνική αποστολή, περιλαμβανομένου του Προέδρου, η οποία κατευθύνεται προς την Ρωσία, συντρίβεται στην προσπάθεια προσγείωσης στο Smolensk. Οι θεωρίες συνωμοσίας παίρνουν φωτιά.

Mayday K12 E09

Η τραγωδία της ρωσικής ομάδας χόκεϊ “Locomotiv”. Το μεθυσμένο πλήρωμα ή η κατάσταση της υγείας του κυβερνήτη ήταν η αιτία της καταστροφής;

Mayday K12 E08

Στις 28 Δεκεμβρίου 1978, το πλήρωμα της πτήσης 173 της United Airlines είναι απασχολημένο με ένα πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης, καθώς το αεροπλάνο κάνει κύκλους στην περιοχή του Portland. Τα καύσιμα τελειώνουν και το αεροσκάφος συντρίβεται σε μία αραιοκατοικημένη περιοχή, σκοτώνοντας 10 από τους 189 επιβάτες.

Mayday K12 E07

Στις 25 Μαΐου 1979 ένας κινητήρας της πτήσης 191 της American Airlines αποσυνδέεται δευτερόλεπτα αφότου απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Chicago O’Hare. Το αεροπλάνο γέρνει προς τα αριστερά και συντρίβεται σε ένα χωράφι σκοτώνοντας τους 271 επιβάτες και 2 άτομα στο έδαφος.

Mayday K12 E06

Στις 30 Ιουνίου 1956, η πτήση 718 της United Airlines και η πτήση 2 της Trans World Airlines συγκρούονται στον αέρα πάνω από το Grand Canyon της Arizona, σκοτώνοντας και τους 128 επιβαίνοντες σε αυτές. Ήταν το πλέον θανατηφόρο ατύχημα που οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές στον κανονισμό πτήσεων πάνω από τις ΗΠΑ.

Mayday K12 E05

Στις 23 Αυγούστου 2005 η πτήση 204 της TANS Peru προσπαθεί να προσγειωθεί εν μέσω καταιγίδας στο αεροδρόμιο Pucallpa του Peru, αλλά συντρίβεται σε ένα βάλτο 6,4 χλμ μακριά.

Mayday K12 E04

Στις 19 Δεκεμβρίου 1997 πετώντας προς Σιγκαπούρη, η πτήση 185 της SilkAir πέφτει στον ποταμό Musi της Ινδονησίας, σκοτώνοντας και τους 104 επιβαίνοντες σε αυτήν. Οι ερευνητές της Ινδονησίας δεν μπορούν να καθορίσουν την αιτία της συντριβής, ενώ ένας αμερικανός ερευνητής συμπέρανε ότι οφειλόταν σε αυτοκτονία του πιλότου.

Mayday K12 E03

Στις 31 Οκτωβρίου 2000 η πτήση 006 της Singapore Airlines συντρίβεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Chiang Kai-shek της Taipei κατά την προσπάθεια απογείωσης από έναν λανθασμένο αεροδιάδρομο εν μέσω τυφώνα. 83 από τους 179 επιβαίνοντες σκοτώνονται.

Mayday K12 E02

Στις 11 Μαΐου 1996, δέκα λεπτά μετά την απογείωση, η πτήση 592 της ValuJet γεμίζει καπνό από μία φωτιά που ξεσπάει στον χώρο των αποσκευών, καθώς πετάει πάνω από το Miami. Το αεροπλάνο συντρίβεται στην περιοχή Everglades της Florida, σκοτώνοντας και τους 110 επιβαίνοντες.

Mayday K12 E01

Στις 8 Ιουνίου 1983 ο τέταρτος κινητήρας της πτήσης 8 της Reeve Aleutian Airways αποκολλάται, δημιουργώντας μια βαθιά τομή στο κάτω μέρος του αεροσκάφους, μπλοκάρει τον έλεγχο της πτήσης και προκαλεί μια γρήγορη αποσυμπίεση. Οι πιλότοι καταφέρνουν να προσγειώσουν το αεροσκάφος με ασφάλεια στο Anchorage της Alaska.

Mayday K17 E10

Η διεθνής πτήση 311 της Airways International είναι σε τελική προσέγγιση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Tribhuvan του Kathmandu, στο Nepal, υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, όταν κάτι πάει τρομακτικά λάθος.

Mayday K17 E09

Η πτήση 3142 της LAPA αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα καθώς απογειώνεται από το Buenos Aires. Τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αίτια είναι σοκαριστικά.

Mayday K17 E08

Κατά τη διάρκεια μιας τακτικής ναυλωμένης πτήσης από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Sharm El Sheikh προς το αεροδρόμιο του Pulkovo, στις 31 Οκτωβρίου 2015, το αεροσκάφος της Metrojet διαλύεται στον αέρα και συντρίβεται στη χερσόνησο του Σινά σκοτώνοντας και τους 224 επιβαίνοντες.

Mayday K17 E07

Μετά την απογείωση, η πτήση 235 έχει πρόβλημα με τον έναν κινητήρα. Ο πιλότος σβήνει τον λάθος κινητήρα κάνοντας το αεροπλάνο να στρίψει απότομα προς τη μία πλευρά, να διασχίσει έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και να καταλήξει στον ποταμό Keelung της Taipei. Ήταν όμως πραγματικά λάθος του πιλότου;

Mayday K17 E06

Όταν η πτήση 1016 της USAir έπεσε από τον ουρανό στη Β. Καρολίνα κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, οι περισσότεροι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Η κακοκαιρία ήταν η αιτία της συντριβής. Για τους ερευνητές όμως, αυτό ήταν μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας.

Mayday K17 E05

Η πτήση 152 της Garuda Indonesia προσέγγιζε εν μέσω πυκνών καπνών, λόγω δασικής πυρκαγιάς, το αεροδρόμιο της Sumatra. Λίγα λεπτά πριν την προσγείωση, όμως, το Airbus A300 συνετρίβη, σκοτώνοντας και τους 234 επιβαίνοντες.

Mayday K17 E04

Λίγα λεπτά μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο JFK της Ν. Υόρκης, η πτήση 800 της TWA διαλύεται στον αέρα με μία τρομακτική έκρηξη. Με το σενάριο μιας τρομοκρατικής επίθεσης διόλου απίθανο, το FBI συνεργάζεται με την NTSB.

Mayday K17 E03

Η πτήση 719 της Air China προσέγγιζε το αεροδρόμιο του Busan στην ακτή της Νότιας Κορέας. Τι συνέβη τα τελευταία λεπτά που οδήγησε στη συντριβή ενός Boeing 767 στην πλαγιά ενός βουνού, από την οποία επέζησε μόνο ο πιλότος και 37 επιβάτες;

Mayday K17 E02

Μετά τη μοιραία περιδίνηση της πτήσης 3272 της Comair προς το έδαφος, οι ερευνητές της NTSB έρχονται αντιμέτωποι με μία παγιωμένη αντίληψη μεταξύ των πιλότων, η οποία ίσως ευθύνεται για την πτώση.

Mayday K17 E01

Οι ερευνητές μαθαίνουν έκπληκτοι τι συνέβη μέσα σε ένα παγωμένο πιλοτήριο μεταξύ ενός αξιωματικού και ενός αναιδή κυβερνήτη, όταν η πτήση 5719 της Northwest Airlink έπεσε στη Minnesota μια παγωμένη χειμωνιάτικη βραδιά.

Mayday K16 E10

Ένα εμπορικό Boeing 747 συντρίβεται δευτερόλεπτα μετά από την απογείωσή του από ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Αφγανιστάν. Ένα στοιχείο που αρχικά παραβλέφθηκε θα αποκαλύψει στους ερευνητές την πραγματική αιτία της συντριβής.

Mayday K16 E09

Ο κυβερνήτης της πτήσης 8501 της Air Asia, αγνοεί τις οδηγίες του υπολογιστή και ο αυτοσχεδιασμός του για τη διόρθωση της πτήσης οδηγεί σε μία θανάσιμη πτώση στη θάλασσα της Java.

Mayday K16 E08

Έχοντας χάσει και τους δύο κινητήρες και χωρίς ηλεκτρική ισχύ εν μέσω μίας βίαιης καταιγίδας, οι πιλότοι της πτήσης 421 της Garuda Indonesia καταφέρνουν μια εκπληκτική προσγείωση έκτακτης ανάγκης.

Mayday K16 E07

Μια συνηθισμένη ημέρα, η πτήση 9525 της Germanwings έχει την πιο απροσδόκητη κατάληξη επάνω στις γαλλικές Άλπεις.

Mayday K16 E06

Η καταστροφή χτυπάει στο δρόμο για το Durango – La Plata Colorado.

Mayday K16 E05

Η πτήση 706 καθ΄οδόν προς το Lorient από τη Lyon, πέφτει από τον ουρανό πάνω από το Baie de Quiberon της Γαλλίας.

Mayday K16 E04

Η πτήση 120 της China Airlines πιάνει φωτιά μόλις το αεροπλάνο προσγειωθεί, παρκάρει και σβήσει τις μηχανές του. Ακολουθεί εκκένωση. Οι πιλότοι πρέπει να διαφύγουν από το παράθυρο του πιλοτηρίου. Η φωτιά καταστρέφει όλο το αεροπλάνο.

Mayday K16 E03

Στις 27 Μαρτίου 1977, το πλέον θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα συμβαίνει στο αεροδρόμιο του Low Rodeos (γνωστό ως Tenerife-North Airport) στα Κανάρια Νησιά. Η πτήση 4805 της KLM και η πτήση 1736 της Pan Am συγκρούονται στον διάδρομο μέσα σε πυκνή ομίχλη, κατά την προσπάθεια απογείωσης της πτήσης της KLM, σκοτώνοντας 583 άτομα.

Mayday K16 E02

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, η πτήση 77 της American Airlines βγαίνει εκτός πορείας και συντρίβεται επάνω στο Πεντάγωνο στην κομητεία του Arlington, μετά την κατάληψή του από αεροπειρατές.Και οι 64 επιβάτες, μαζί με τους  5 αεροπειρατές, αλλά και 125 άνθρωποι μέσα στο κτήριο σκοτώνονται.

Mayday K16 E01

Μετά τη συντριβή ενός ιδιωτικού Learjet στη Νότια Ντακότα, στο οποίο επέβαινε ο σταρ του γκολφ Payne Stewart, οι ερευνητές πιέζονται να καταλάβουν γιατί το αεροπλάνο έμεινε τόσο πολύ εκτός πορείας προτού συντριβεί.