LA PATRONA

Σε ένα κατεξοχήν ανδρικό επάγγελμα, η Gabriela, είναι μια σκληρά εργαζόμενη ανθρακωρύχος που κατηγορείται για ένα θανατηφόρο δυστύχημα, φυλακίζεται άδικα και τα χάνει όλα. Οκτώ χρόνια μετά, θα επιστρέψει στην πόλη με νέα ταυτότητα αναζητώντας δικαιοσύνη.

Σκηνοθεσία: Víctor Herrera McNaught, Carlos Villegas Rosales, Victor Hugo Martinez
Ηθοποιοί: Aracely Arámbula, Jorge Luis Pila, Christian Bach, Gonzalo García Vivanco

Περιλήψεις

La Patrona Ε128

Η Gabriela ικετεύει την Antonia να αφήσει ελεύθερο τον David με αντάλλαγμα τη ζωή της. Οι αστυνομικοί περικυκλώνουν το μέρος, αλλά μέσα στη σπηλιά βρίσκεται και ο Lagarto. Η Antonia απειλεί να ανατινάξει το μέρος με εκρηκτικά. Μια τρομερή μάχη ξεσπάει.

La Patrona Ε127

Ο Alejandro, ο Gaston κι ο Lucho, βρίσκουν δεμένες και φιμωμένες τη Francisca και τη Cecilia. Η Antonia παίρνει όμηρο τον David και καθώς περιμένουν την Gabriela στο ορυχείο, του διηγείται το δύσκολο παρελθόν της και όλη την κακομεταχείρισή της, από τον πατέρα της και άλλους άνδρες από μικρό κορίτσι.

La Patrona Ε126

Ο Lagarto ελευθερώνει την Gertrudis. Ο Lucho αφήνεται ελεύθερος με εγγύηση. Η Antonia καταφέρνει να διαφύγει με ένα ασθενοφόρο και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή της. Ο David παίρνει ένα μήνυμα και φεύγει, απαρατήρητος, για το σπίτι της Francisca

La Patrona Ε125

Ο Lagarto απειλεί τις νοσοκόμες με όπλο, προσπαθώντας να φύγει από το νοσοκομείο. Ο Lucho μαζεύει όλη την οικογένεια και τους ανακοινώνει την απόφασή του να παραδοθεί. Ο Alejandro μιλάει στην Irene για τη δυνατότητα που τους δίνει η εγκυμοσύνη της Gabriela, να σωθεί η Lucia.

La Patrona Ε124

Ο Alejandro προσπαθεί να τηλεφωνήσει στον Rodrigo, αλλά δεν τα καταφέρνει και τηλεφωνεί στον Lucho. Απελπισμένος φτάνει κορνάροντας στην πύλη και οι άνδρες του Macario φεύγουν αμέσως. Ο Rodrigo πηγαίνει στην Antonia και την πληροφορεί για την αυτοκτονία του Anibal.

La Patrona Ε123

Η Antonia επισκέπτεται τον Anibal στη φυλακή και τον απειλεί. Αυτός, από εκδικητικότητα, δεν της αποκαλύπτει ότι η Veronica είναι η Gabriela Suarez. Η Veronica βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Macario που έχει εντολή να τη σκοτώσει.

La Patrona Ε122

Η Antonia εμφανίζεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου εισπράττει την περιφρόνηση όλων και έκπληκτη ακούει τον Anibal να την καταριέται. Η Veronica συζητάει με τον γιατρό της Lucia και προσφέρεται να δώσει κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο του μωρού της, για να σωθεί το κοριτσάκι.

La Patrona Ε121

Η Antonia ζητάει από τον Rodrigo να φύγουν μαζί μακριά από το San Pedro. Αυτός υποκύπτει στη γοητεία της, αλλά θυμάται όλα τα εγκλήματά της και τη διώχνει. Ο Gaston συναντάει τον Diego, τον δικηγόρο του El Tigre, που είναι πρόθυμος να καταθέσει εναντίον του Anibal και της Antonia.

La Patrona Ε120

Ο Alejandro αντιμετωπίζει την Antonia και την παροτρύνει να ομολογήσει όλα τα τρομερά εγκλήματα που διέπραξε, επειδή αν τα ανακαλύψει μόνος του ο David, θα την μισήσει. Ο Rodrigo προτείνει στον Anibal να καταθέσει εναντίον της Antonia για να μειώσει την ποινή του.

La Patrona Ε119

Η Antonia βρίσκει τον David να πανηγυρίζει με την Cecilia και τη Veronica και αυτοί προσπαθούν να προσποιηθούν ότι δεν συμβαίνει τίποτα, για να μην καταλάβει η Antonia τη συγγένεια που τους συνδέει. Αυτή μαθαίνει ότι ο Lucas ομολόγησε «κάτι» πριν πεθάνει και αυτό την αγχώνει.

La Patrona Ε118

Ο Lucas συνέρχεται από το κώμα, αλλά η κατάστασή του είναι ακόμη πολύ σοβαρή. Η Veronica το μαθαίνει και ζητάει από τον Rodrigo να της επιτρέψει να του μιλήσει. Η Gertrudis καταθέτει ότι ο Anibal την πλήρωσε για να κρατήσει την Costanza στην ψυχιατρική κλινική.

La Patrona Ε117

Ο δικηγόρος συμβουλεύει την Antonia να διαχωρίσει τη θέση της από τον Anibal. O Lucho και η Irene προσπαθούν να συμβουλέψουν την Patricia, αλλά αυτή είναι πληγωμένη και εξοργισμένη από τον Ricardo. Η Cecilia επισκέπτεται τον David στη φυλακή.

La Patrona Ε116

O David λέει στην Gabriela ότι δεν μαχαίρωσε αυτός τον Lucas. Η Lucia βγαίνει από το νοσοκομείο. Η Antonia ανακαλύπτει μία φωτογραφία της στον πίνακα του Rodrigo και αυτός της λέει ότι κάνει έρευνα για την ίδια. Η Patricia αποφασίζει να βρει τον άνδρα της.

La Patrona Ε115

Ο David απογοητεύεται επειδή η γιαγιά του δεν πιστεύει στην αθωότητά του και θέλει να τον βγάλει από τη φυλακή με απάτες και ψέματα. Οι ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία πείνας. Η Antonia απεγνωσμένη, ζητάει βοήθεια από τον Alejandro.

La Patrona Ε114

Ο Lucas αποκαλύπτει στον Macario τι έκανε, προκαλώντας την οργή της Antonia. Ο Alejandro, ο Rodrigo και πολλοί αστυνομικοί αναζητούν τη Cecilia. Τελικά την ανακαλύπτει ο David, πολύ άσχημα χτυπημένη.

La Patrona Ε113

Η Veronica και ο Gaston ενθουσιάζονται με τα νέα, ενώ η Francisca δεν πιστεύει στ΄αυτιά της! Είναι έγκυος! Ο Ricardo αντιμετωπίζει την Ines και της λέει πως δεν την έχει πια ανάγκη. Η Cecilia κάνει ποδήλατο όταν τη σταματάει ο Lucas, φορώντας μία μάσκα του σκι.

La Patrona Ε112

Η Veronica μιλάει στην Costanza για την εγκυμοσύνη της. Ο Rodrigo ανακρίνει τον Anibal για το παρελθόν του, αλλά και της Antonia. Ο Gaston ανησυχεί για την υγεία της Francisca. O Alejandro προσπαθεί να κάνει τον Lagarto να του μιλήσει για την Antonia. Ο Macario και ο Lucas τοποθετούν εκρηκτικό μηχανισμό στο νοσοκομείο.

La Patrona Ε111

Η Veronica κάνει τεστ εγκυμοσύνης και είναι θετικό. Ο Alejandro ρωτάει την Irene αν φεύγει από την πόλη επειδή είναι ερωτευμένη με τον Lucho. Ο Macario μαθαίνει ότι ο Lagarto είναι προστατευόμενος μάρτυρας και προσπαθεί να μπει στο δωμάτιό του στο νοσοκομείο. Η Antonia αρνείται τα πάντα στον Rodrigo και μιλάει για κατασκευασμένη συνωμοσία.

La Patrona Ε110

Η Veronica και ο Alejandro έχουν μια τρομερή αντιπαράθεση για τον φθηνό τρόπο που αυτή εξέθεσε τη μητέρα του. Η Veronica υπερασπίζεται την επιλογή της και αυτό τους οδηγεί στον χωρισμό. Ο Rodrigo κλείνει τον οίκο ανοχής, και ειδοποιεί την Antonia ότι πρέπει να καταθέσει λόγω της δολοφονίας του El Chopo.

La Patrona Ε109

Μια έκρηξη βόμβας αναστατώνει το San Pedro. Ο Gaston ανακοινώνει μέσω της ραδιοφωνικής τους εκπομπής, ότι η Antonia ήταν ιερόδουλη και είναι η ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής House of Dolls. Ο Chopo είναι νεκρός και ο Rodrigo ερευνά το θάνατό του. Μια νεαρή χήρα επισκέπτεται τον Ricardo και ζητά τη βοήθειά του.

La Patrona Ε108

Ο Rodrigo συνεργάζεται με το FBI για να ερευνήσει το παρελθόν της Veronica, αλλά βρίσκει πληροφορίες μόνο για τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Lagarto αποκαλύπτει στον Alejandro το εγκληματικό παρελθόν της μητέρας του. Ο Anibal ακούει τις κατηγορίες που του απαγγέλλονται για όλα όσα έκανε στην Costanza.

La Patrona Ε107

Η Veronica επισκέπτεται τον Alejandro στη φυλακή και αυτός της εξηγεί το σχέδιό του για να γλιτώσουν και να στείλουν τη μητέρα του στη φυλακή. Η Francisca λέει στον Gaston ότι δεν μπορεί να τον παντρευτεί, όλα μέσα της έχουν πεθάνει από τη στιγμή που δολοφονήθηκε ο γιος της.

La Patrona Ε106

Η Gabriela πηγαίνει στο νοσοκομείο για να δείξει στην Poncia το χαρτί που την ελευθερώνει πια από τα νύχια της Antonia, αλλά αυτή αποφασίζει να συνεχίσει να μένει στο σπίτι της για να την παρακολουθεί. Η Antonia λέει στον Ricardo, ότι θα πάρει τον Anibal στο σπίτι της και τον κατηγορεί ότι εγκατέλειψε τον πατέρα του.

La Patrona Ε105

Η Veronica διηγείται στον Alejandro και τη Francisca όσα της εξομολογήθηκε η Irene και τους ανακοινώνει την απόφασή της να μην την αφήσει να πάει φυλακή. Ο Lucho καταφέρνει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της Antonia και να πάρει όλα τα έγγραφα, μαζί με την Irene, αλλά ο Macario τους σημαδεύει με ένα όπλο.

La Patrona Ε104

Η Irene ζητάει από την Gabriela να τη συγχωρήσει και προσφέρεται να επανορθώσει καταθέτοντας, ως μάρτυρας, εναντίον της Antonia, αλλά η Gabriela της λέει να μείνει στο πλευρό του παιδιού της, που τη χρειάζεται. Ο γιατρός λέει στον Anibal ότι είναι καλά και σύντομα θα βγει από το νοσοκομείο. Η Patricia ετοιμάζεται να βγάλει λόγο, ως υποψήφια πρόεδρος του κλαμπ, όταν φτάνει για αυτήν ένας φάκελος από την Antonia.

La Patrona Ε103

Η Antonia φθάνει στο κλαμπ και έκπληκτη βλέπει την Costanza. Αυτή την κατηγορεί ότι έκλεισε επίτηδες την Gabriela στην ψυχιατρική κλινική, για να αποκτήσει τον έλεγχο του ορυχείου. Η Irene και ο Lucho, κρυμμένοι, βλέπουν την αποτυχημένη απόπειρα της Antonia να ξελογιάσει τον Rodrigo.

La Patrona Ε102

Ο David και η Cecilia αφήνουν πίσω τις διαφορές τους. Η Irene και ο Alejandro ζουν οδυνηρές στιγμές, όταν οι γιατροί τους ενημερώνουν ότι αν δεν βρεθεί δότης μυελού των οστών, η Lucia έχει μόνο λίγους μήνες ζωής. Ο Rodrigo καταφθάνει με αστυνομική συνοδεία για τον Anibal.

La Patrona Ε101

Η Antonia δείχνει τον κακό της χαρακτήρα όταν μαθαίνει ότι ο David δεν την υπάκουσε και έφυγε από το σπίτι. Πηγαίνει να τον βρει στο σπίτι της Francisca και εκεί αντιμετωπίζει τον Alejandro. Η Costanza έχει βασιλική υποδοχή στο σπίτι της και ο Anibal καταλαβαίνει ότι η πτώση του πλησιάζει.

La Patrona Ε100

Η Francisca μαλώνει με την Gabriela και της λέει πως ο David πρέπει να μάθει ότι η μητέρα του είναι ζωντανή. Η Irene πιστεύει ότι η αρρώστια της Lucia είναι τιμωρία από τον Θεό για όσα έκανε στην Gabriela. Η Antonia εξοργίζεται όταν μαθαίνει ότι ο El Chopo δεν αφέθηκε ελεύθερος.

La Patrona Ε99

Ο Macario ενημερώνει την Antonia ότι ο El Chopo έχει συλληφθεί και αυτή ζητά τη βοήθεια του Anibal για να τον ελευθερώσουν. Ο Lucho μεταμφιέζεται σε γιατρό και επισκέπτεται τη Lucia στο νοσοκομείο. Η Constanza αποκαλύπτεται στον Rodrigo.

La Patrona Ε98

Η Veronica ανακοινώνει ότι ο καιρός που ακολουθούσαν τον νόμο έχει παρέλθει, επειδή έτσι δεν θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ούτε θα αναπαυθούν οι νεκροί. Οφθαλμός αντί οφθαλμού λοιπόν. Ο Rodrigo μαλώνει με την Antonia και φεύγει από το σπίτι αφήνοντάς την σε άσχημη κατάσταση.

La Patrona Ε97

Ο Rodrigo επισκέπτεται την Antonia και αυτή υποκρίνεται ότι υποφέρει για τον θάνατο της Valentina. Ο Alejandro και η Veronica αναρωτιούνται πως ήξερε η Antonia ποια μέρα θα ταξίδευαν τα παιδιά. Ο David αρχίζει να πίνει πολύ. Ο Anibal διαβάζει τη διαθήκη της Valentina και προειδοποιεί την Antonia ότι είναι η πρώτη ύποπτη.

La Patrona Ε96

Ο «El Chopo» βλέπει το αυτοκίνητο του Max και της Valentina στις φλόγες και τηλεφωνεί στον Macario, λέγοντάς του πως η δουλειά τελείωσε. Η Patricia αποδέχεται την Προεδρία στο Κλαμπ μόνο για να πικάρει την Antonia. Η Irene βρίσκει το μικρόφωνο που έβαλε ο Macario στο δωμάτιό της και καταλαβαίνει ότι την κατασκοπεύουν.

La Patrona Ε95

Ο Max προσκαλεί τον David να ταξιδέψει μαζί με αυτόν και τη Valentina στην πρωτεύουσα. Η Francisca δεν μπορεί να διώξει το κακό προαίσθημα που έχει και αποφασίζει να ταξιδέψει μαζί τους. Η Antonia συστήνει την Eugenia στον David, που εντυπωσιάζεται από την ομορφιά της.

La Patrona Ε94

Ο δικαστής ανακοινώνει την τελική απόφαση: Το ορυχείο Chamuco ανήκει στον Anibal και στην Antonia. Είναι προφανές ότι τον εξαγόρασαν. Όλοι διαμαρτύρονται και θλίβονται για την ατιμωρησία. Η Antonia ξεγελάει την Valentina βάζοντάς την να υπογράψει έγγραφα.

La Patrona Ε93

Η Veronica αποδεικνύει, με τη βοήθεια του γιατρού, ότι κάποιος έδωσε ένα φάρμακο στη Cecilia, έτσι ώστε να αποβάλει. Ο David δεν τους πιστεύει και υπερασπίζεται τη γιαγιά του. Η Ines κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Η Francisca έχει ένα κακό προαίσθημα.

La Patrona Ε92

Ο Rodrigo ανακρίνει τη Francisca και τη Veronica. Η Patricia έρχεται σε αντιπαράθεση με την Ines, επειδή αυτή βγαίνει με τον άντρα της. Η Antonia διατάζει τον Macario να έχει τη Valentina και τον Max υπό αυστηρή επιτήρηση και να μην τους αφήσει να φύγουν. Ο Lucho καταφέρνει να ξεφύγει.

La Patrona Ε91

Η Veronica αρχίζει να λέει στον Alejandro όλα όσα πέρασε, από την έκρηξη στο ορυχείο και τον εγκλεισμό της στο ίδρυμα, μέχρι την αποβολή της, επειδή την κλώτσησε ο Macario, κατόπιν εντολής της Antonia. Ο Anibal συνέρχεται και καλεί την Antonia για να της πει ότι η Constanza είναι ζωντανή.

La Patrona Ε90

Η Veronica, σε μία αντιπαράθεση με τον Anibal, τον διαβεβαιώνει ότι θα υποστηρίξει τον Max στην αγωγή εναντίον του, για να ανακτήσει την ιδιοκτησία του Ορυχείου El Chamuco. Ο Lucas λέει τρομερά πράγματα για τον David, μπροστά στον Rodrigo. Ο Alejandro κάνει την Gertrudis να μιλήσει στον Ricardo.

La Patrona Ε89

Ο Alejandro ακούει την Patricia που είναι διαλυμένη από τις απιστίες του Ricardo. Ο Lucas εξακολουθεί να κρατείται στη φυλακή και φωνάζει διαρκώς ότι θέλει το «αφεντικό» Guerra. Ο Ricardo τον ακούει. Ο Maximiliano πηγαίνει στο γραφείο του ανακριτή με μία σοβαρή κατηγορία για την Antonia και τον Anibal.

La Patrona Ε88

Η Patricia ρωτάει την αδερφή της αν έχει εραστή. Η Irene θυμώνει και την προσβάλλει. Η Ines επισκέπτεται και πάλι τον Ricardo στο γραφείο του. Η Francisca ανακτά τις δυνάμεις της και δέχεται να παντρευτεί τον Gaston. Η Antonia θέλει να τερματίσει την εγκυμοσύνη της Cecilia.

La Patrona Ε87

Η Irene και ο Lucho δεν μπορούν να συγκρατήσουν το πάθος τους, παρόλο που ορκίζονται ότι θέλουν να εκδικηθούν. Ο Alejandro λέει στον Ricardo να βρει μία φωτογραφία του Lucho και του λέει ότι υποψιάζεται ότι τον κρύβει η Irene.

La Patrona Ε86

Ο Anibal αρχίζει να φωνάζει για να τραβήξει την προσοχή των φρουρών, αλλά ο Lucho το βάζει στα πόδια. Ο Ricardo νιώθει ενοχές που συνεχίζει με την Irene. Ο Macario επισκέπτεται τον Lagarto στη φυλακή και του ορκίζεται ότι μια μέρα θα τον σκοτώσει.

La Patrona Ε85

Η Antonia κρυφακούει τη Valentina και τη Cecilia να μιλάνε για τεστ εγκυμοσύνης. Η Veronica πιέζει τον Rodrigo και υπαινίσσεται πως η σχέση του με την Antonia θα επηρεάσει τις έρευνές του. Ο Alejandro βλέπει τον Lucho κρυμμένο ανάμεσα στους καλεσμένους των εγκαινίων του νοσοκομείου.

La Patrona Ε84

Οι φρουροί της Veronica συλλαμβάνουν έναν μεταμφιεσμένο εισβολέα: τον Lucho. Η Antonia βρίσκει μέσα στα πράγματα του Rodrigo τη φωτογραφία μίας γυναίκας, με το όνομα «Antonia» γραμμένο επάνω της. Ο Lucho βρίσκει την Irene να κλαίει και προσπαθώντας να την παρηγορήσει, έρχονται πιο «κοντά».

La Patrona Ε83

Η Gertrudis αποκαλύπτει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο San Pedro del Oro, αλλά επειδή παραληρεί, ο Rodrigo δεν μπορεί να καταλάβει τι λέει. Ο Gaston κάνει πρόταση γάμου στη Francisca, αλλά αυτή θέλει να χωρίσουν. Η Francisca πιστεύει ότι παίρνει μηνύματα από τον El Tigre.

La Patrona Ε82

Όταν ο Alejandro βρίσκει τον Rodrigo έτοιμο να μπει στην κρεβατοκάμαρα της Antonia, αυτός προσπαθεί να δικαιολογηθεί, αλλά ο Alejandro υποψιάζεται τι πραγματικά συμβαίνει. Ο Ricardo τρέχει να προειδοποιήσει τη Victoria ότι η Gertrudis σύντομα θα επιστρέψει.

La Patrona Ε81

Η Irene απειλεί με όπλο τη Veronica, αλλά αναγκάζεται να κλείσει μία συμφωνία μαζί της. Η Gertrudis κρατείται σε μία φυλακή στην Αμερική, χωρίς να έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Ο Rodrigo φεύγει από το σπίτι της Antonia, αλλά οι δυο τους ετοιμάζονται για ένα παθιασμένο ραντεβού.

La Patrona Ε80

Η Irene εξοργίζεται όταν βλέπει τη Veronica να παίρνει από ένα κλαμπ τον Alejandro μεθυσμένο. Ο Lucho κατηγορεί την Irene για ανευθυνότητα στο θέμα της κόρης της. Ο Anibal ακούει τον Ricardo να πληροφορεί την Patricia ότι βρήκαν τον Lagarto, το λέει στην Antonia και αυτή προσλαμβάνει τον Macario για να τον ξεφορτωθούν.

La Patrona Ε79

Ο Lucho επιμένει να προτείνει συμμαχία στην Irene. Εκείνη του επιτρέπει να κρυφτεί στην οικία Montemar. Ο Anibal υποψιάζεται ότι η Antonia έσωσε τον Rodrigo, αλλά εκείνη το αρνείται και τον προτρέπει να βρούνε τον Lagarto και να τον κάνουν να σωπάσει. Ο Alejandro επισκέπτεται τη Lucia, αλλά η Irene τον πετάει έξω από το σπίτι.

La Patrona Ε78

Ο Lagarto προσπαθεί να διαφύγει με το αυτοκίνητο του Rodrigo, αλλά είναι πολύ αδύναμος και τρακάρει. Ο Rodrigo παραληρεί στην αγκαλιά της Antonia και αυτή δείχνει τον ανθρώπινο πρόσωπό της για μια φορά. Ο Maximiliano είναι ακόμη στη φυλακή. Η Poncia αναρωτιέται γιατί η Antonia δεν έχει επιστρέψει.

La Patrona Ε77

Ο Alejandro και η Gabriela κάνουν έρωτα όπως ποτέ ξανά. Το επόμενο πρωί ο Alejandro μαθαίνει τι συνέβη στην Irene και φεύγει γεμάτος ενοχές, ενώ η Gabriela νιώθει απαίσια. Ο Lagarto τραυματισμένος τηλεφωνεί στον Anibal. Αυτός προσφέρεται να τον βοηθήσει να ξεφύγει, αρκεί να του κάνει μία τελευταία εξυπηρέτηση.

La Patrona Ε76

Ο Rodrigo συναντιέται με τον Anibal στο σπίτι του Ricardo και τον προειδοποιεί ότι μπορεί να κατηγορηθεί για υπεξαίρεση, αλλά αυτός αλαζονικά του απαντάει ότι δεν μπορεί να του κάνει τίποτα λόγω της θέσης του. Η Veronica καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή της αστυνομίας βγαίνοντας έξω με δύο γυναίκες από την Αραβία, έτσι ώστε να μπορέσει ο Lucho να το σκάσει.

La Patrona Ε75

Ο Balmaceda καταλαβαίνει ότι ο «παλιός φίλος» του, Lucho Vampa, είναι εδώ στο San Pedro del Oro. Η Gertrudis περιφέρεται ακόμη στην έρημο, όταν την εντοπίζουν οι συνοριοφύλακες και τη βοηθούν. Η Irene ψάχνει για ένα παυσίπονο στο μπάνιο της Antonia, αλλά ανακαλύπτει το μπουκάλι με το δηλητήριο το οποίο χρησιμοποιεί η Antonia για να δηλητηριάζει τη Valentina.

La Patrona Ε74

Ο Anibal ανακρίνει τον γιο της Patricia για τη γιαγιά του, την Costanza. Η Patricia καταφθάνει έγκαιρα ώστε να τα «μπαλώσει». Η Antonia ετοιμάζεται να επισκεφτεί τον ανακριτή Balmaceda στο ξενοδοχείο του και ονειρεύεται μια νύχτα πάθους μαζί του. Η Patricia καταλαβαίνει ότι κάποιος την κατασκοπεύει από τα παράθυρα του σπιτιού της.

La Patrona Ε72

Ο Alejandro συνεχίζει να αψηφά τη μητέρα του, η οποία μάταια προσπαθεί να τον χειραγωγήσει. Η Gertrudis πέφτει θύμα βιαστών καθώς προσπαθεί να το σκάσει μέσα από την έρημο. Η Valentina βγαίνει από το νοσοκομείο και πάει να επισκεφτεί τον Max στη φυλακή. Ο νέος ανακριτής ρωτάει τον Ricardo ποια είναι η Gabriela Suarez.

La Patrona Ε73

Η Veronica συναντά τον νέο ανακριτή του Pedro del Oro, Rodrigo Balmaceda. Ο Lucho, που παρακολουθεί τη συνάντηση από το μόνιτορ επιτήρησης συνειδητοποιεί ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που τον έστειλε φυλακή και δεν θα μπορέσει να τον ξεγελάσει. Η Veronica δίνει στον Balmaceda στοιχεία για την Antonia.

La Patrona Ε71

Ο Julio δεν προλαβαίνει να πει στους ακροατές ότι η Gabriela Suarez είναι το ίδιο πρόσωπο με την Veronica Dantes. Ο Alejandro και ο Gaston ψάχνουν να βρουν ποιος πυροβόλησε, αλλά δεν βρίσκουν τίποτα. Η Antonia βρίσκει τον David να φιλάει τη Cecilia. Η Gertrudis προσπαθεί να διαφύγει με ένα φορτηγό που μεταφέρει μετανάστες.

La Patrona Ε70

Η Veronica λέει στον Julio ότι αν ελευθερώσει το παιδί, θα τον αφήσει ήσυχο. Ο Alejandro ρωτάει τη μητέρα του πως είναι δυνατόν να μην είναι σίγουρη για το ποιος είναι ο πατέρας του. Ο Gaston επιδέξια αναγκάζει τον Julio να ομολογήσει στο ραδιόφωνο όλα τα εγκλήματα του Chacon. Η Antonia οργανώνει τη δολοφονία του.

La Patrona Ε69

Ο Alejandro ανακρίνει την Poncia. Ο Gaston πληροφορεί τη Veronica ότι ο Julio στράφηκε εναντίον της Antonia και του Anibal. Η Antonia λέει στον Alejandro ότι δεν είναι γιος του Anibal και ο David την ακούει. Η Irene λέει στον Alejandro ότι θέλει να φύγει από τη χώρα. Ο Macario πληροφορεί τον Chacon ότι κάποιος θέλει να του κάνει κακό.

La Patrona Ε68

Η Veronica προσπαθεί να ελέγξει τον εαυτό της και την επιθυμία της να φιλήσει τον Alejandro και του ζητάει να τη σεβαστεί και να φύγει. Η Costanza μιλάει στον γιο της για όσα πέρασε. Η Gertrudis συμφωνεί να δώσει στη Veronica τις αποδείξεις για την Antonia και τους συνεργάτες της. Ο Ricardo αποκαλύπτει την αλήθεια για την Costanza στην Patricia.

La Patrona Ε67

Ο Gaston ψάχνει πληροφορίες για την ιερόδουλη που κατέθεσε εναντίον του Maximiliano. Ο Lagarto λέει στον Anibal και στην Antonia ότι ο Ricardo ξέρει πως ο Ramon Izquierdo δολοφονήθηκε. Η Antonia λέει στην Valentina ότι θα την φροντίσει. Η Costanza μιλάει με τη Veronica για το πόσο σοκαρίστηκε η Antonia όταν έμαθε πως θα είναι μία από τους επενδυτές.

La Patrona Ε66

Ο Lucho, η Veronica και η Constanza συζητούν για την επένδυσή τους στα ορυχεία που ανήκουν στους «λύκους». Οι «λύκοι» γιορτάζουν το ενδιαφέρον των καινούργιων επενδυτών στα ορυχεία χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί οι επενδυτές. Ένας σκύλος βρίσκει το πτώμα ενός άνδρα σε έναν κάδο σκουπιδιών.

La Patrona Ε65

Ο Gaston ενημερώνει τη Veronica ότι ο Maximiliano δεν επιτρέπεται να πληρώσει εγγύηση και πρέπει να παραμείνει στη φυλακή. Ο David προσφέρεται να βοηθήσει τον θείο του, Max και του λέει ότι πίσω από όλα τα δεινά της οικογένειας Suarez βρίσκεται η Antonia Guerra. Ο Alejandro δεν κρύβει τη ζήλεια του όταν βλέπει τη Veronica με τον Lucho.

La Patrona Ε64

Η Veronica ρωτάει τον Alberto γιατί τα έκανε όλα αυτά στους ανθρακωρύχους και του υπόσχεται να τον βοηθήσει να συνέλθει για να βγάλουν μαζί τον αδελφό της, Maximiliano, από τη φυλακή. Η Irene ζητάει από τον Alejandro να κάνουν ένα ακόμη μωρό για να βοηθήσει να σωθεί η κόρη τους.

La Patrona Ε63

Η Veronica κι ο Max δίνουν μία πολύ πειστική εξήγηση στον Alejandro για τη γνωριμία τους. Η Patricia μαθαίνει πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα του Alberto και τον επισκέπτεται. Η Antonia την ακούει να λέει ότι ο Alberto είναι ο πατέρας του Ricardito. Ο Lucho εκβιάζει τον Julio.

La Patrona Ε62

Η Veronica λέει στην Costanza ότι αυτό που έκανε ήταν πολύ επικίνδυνο για όλους αν η Antonia κι ο Anibal μάθουν ότι ζει. Η Costanza την κατηγορεί ότι γίνεται σκληρόκαρδη σαν την Antonia Guerra. Ο Ricardo δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ της συνάντησης με τη μητέρα του.

La Patrona Ε61

Η Antonia απολύει τον Maximiliano από σωφέρ και διατάζει τους άνδρες της να σκοτώσουν τον Ramon. Η Veronica παρουσιάζει τον Lucho ως αρραβωνιαστικό της. Το τεστ του Anibal είναι κι αυτό αρνητικό. Ο Ricardo είναι σοκαρισμένος μετά το τηλεφώνημα της μητέρας του.

La Patrona Ε60

Ο Macario βασανίζει τον Ramon, για να του αποκαλύψει όσα ξέρει. Ο Alejandro παραδίδει στον Ricardo αποδείξεις για την υπεξαίρεση που έγινε στο ορυχείο. Ο γιατρός στην κλινική πληροφορεί τον Alejandro και την Irene ότι κανένα από τα τεστ των μελών της οικογένειας, δεν ήταν συμβατό με την κόρη τους.

La Patrona Ε59

Ο Alejandro, ως νέος επικεφαλής του ορυχείου El Chamuco, απολύει τον Ramon Izquierdo, που είναι υπεύθυνος μεταφορών. Ο λόγος είναι ότι ποτέ δεν τον εμπιστεύθηκε. Η Irene ζητάει συγχώρεση από τη Veronica, αλλά τα λόγια της για την Gabriela είναι εξοργιστικά.

La Patrona Ε58

Η κόρη του Alejandro, Lucia, έχει διαγνωστεί με λευχαιμία και χρειάζεται επειγόντως δότη μυελού. Όλη η οικογένεια υποβάλλεται σε εξετάσεις προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος. Η Veronica καταφέρνει να πάρει λίγες τρίχες του Alejandro για να κάνει τεστ DNA, ώστε να μάθει αν ο Anibal είναι ο πατέρας του.

La Patrona Ε57

Η Gertrudis ενημερώνει τη Veronica ότι ξέφυγε από ανθρώπους που θέλουν να την σκοτώσουν και της λέει ότι ξέρει πολλά μυστικά τους. Η Veronica την κάνει να πιστέψει ότι θα την προστατέψει. Η Antonia και οι Λύκοι ανησυχούν που έχουν χάσει τα ίχνη της Gertrudis.

La Patrona Ε56

H Irene καταλαβαίνει επιτέλους ότι ο Alejandro και η Patricia είναι εραστές και ξεσηκώνει μεγάλο σκάνδαλο στο νοσοκομείο. Φεύγει ψάχνοντας για τον Ricardo. Η Gertrudis καταφέρνει να τραυματίσει τον Lucas και γλιτώνει από βέβαιο θάνατο.

La Patrona Ε55

Η Antonia πιάνει τον David να φιλιέται με τη Cecilia και πετάει το κορίτσι έξω από το σπίτι μέσα στη νύχτα. Ο David δεν κάνει τίποτα για να την υπερασπιστεί. Ο Alejandro ανοίγει την καρδιά του στον Gaston και μιλάνε για το ορυχείο El Chamuco.

La Patrona Ε54

H Gertrudis λέει ψέματα στη Veronica, ισχυριζόμενη ότι προσπάθησε να εμποδίσει τη φωτιά στην κλινική και ότι έσωσε τους περισσότερους ασθενείς της. Η Veronica τη διαβεβαιώνει ότι θα την βάλει επικεφαλής στο μεγάλο νοσοκομειακό project.

La Patrona Ε53

Η Antonia επισκέπτεται τον Braulio στο ξενοδοχείο του και του προσφέρει χρήματα προκειμένου να εγκαταλείψει την υπόθεση της Valentina. O Maximiliano προειδοποιεί τη Veronica για τις προθέσεις της Antonia.

La Patrona Ε52

Η Antonia προσπαθεί να πάρει πληροφορίες από τον Alejandro για τον δικηγόρο που βλέπει, αλλά αυτός δεν της λέει τίποτα. Η Patricia σοκάρεται όταν μαθαίνει το θάνατο της μητέρας της.

La Patrona Ε51

Ο Ricardo, από εκδικητικότητα εναντίον του Alejandro, παραχωρεί στην Antonia το δικαίωμα να διαχειρίζεται όλες τις υποθέσεις της Valentina. Η Veronica προσπαθεί να βάλει τον Maximiliano υπάλληλο στη La Dorada, για να προστατεύει τον David και τη Valentina.

La Patrona Ε50

Η Patricia λέει στη Veronica, ότι πάντοτε θεωρούσε αθώα την Gabriela. Ο David μπαίνει στο μπάνιο της Cecilia, όσο αυτή κάνει ντους και η Poncia που τον ανακαλύπτει, του λέει ότι μοιάζει όλο και πιο πολύ με τον πατέρα του.

La Patrona Ε49

Η Veronica ανακαλύπτει ότι η Patricia είναι ερωμένη του Alejandro. Αναστατωμένη, αρνείται να συναντήσει τον Anibal και την Antonia, που την περιμένουν ήδη, αλλά αποφεύγει και την Constanza.

La Patrona Ε48

Η Antonia ζητάει εξηγήσεις από την Prudencia, αλλά αυτή τής λέει ότι είναι καιρός να αλλάξουν προέδρους. Η Antonia την απειλεί και φεύγει. Ο Gaston αρχίζει τις πρώτες του ραδιοφωνικές εκπομπές.

La Patrona Ε47

Η Antonia δέχεται να δώσει δουλειά στον Max, επειδή αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να τον έχει στο χέρι. Η Valentina χαίρεται που θα τον έχει κοντά της.

La Patrona Ε46

Η Patricia υποφέρει, επειδή καταλαβαίνει ότι ο Alejandro δεν θα ξεχάσει ποτέ την Gabriela. Ο Lucho προσπαθεί να μάθει αν η Veronica νοιάζεται ακόμη για τον Alejandro.

La Patrona Ε45

Η Antonia απειλεί να καταστρέψει τον Alberto που την εγκαταλείπει και πάει να δουλέψει σε άλλο αφεντικό. Κατόπιν πηγαίνει στο σπίτι της Veronica και την προσβάλει.

La Patrona Ε44

Ο David φεύγει σίγουρος ότι αυτή δεν είναι η μητέρα του και η Veronica ξεσπάει σε κλάματα. Η Patricia μαθαίνει ότι η Antonia και ο Anibal έχουν έναν γιο, αλλά δεν τολμάει να το πει στον Ricardo.

La Patrona Ε43

Ο μυστηριώδης επισκέπτης στο δωμάτιο της Veronica, είναι ο Alejandro. Αυτή τον πετάει έξω από το δωμάτιο γιατί θεωρεί προσβλητικό ότι την συγκρίνει με μια «χυδαία εργάτρια ορυχείων».

La Patrona Ε42

Ο Alejandro είναι σοκαρισμένος από την πανέμορφη γυναίκα που του συστήνεται σαν να τον βλέπει για πρώτη φορά. Ο David φεύγει τρέχοντας από το πάρτι, τρομαγμένος από την ομοιότητα της lady Dantes, με τη μητέρα του.

La Patrona Ε41

Οι δώδεκα εχθροί της Gabriela παίρνουν προσκλήσεις και αντιδρούν όλοι με τον ίδιο τρόπο, όταν ανακοινώνεται ότι η Veronica Dantés φτάνει σύντομα στο San Pedro.

La Patrona Ε40

Η Gabriela αρνείται να πει στον Lucio ποιος ήταν ο άνδρας που σημάδεψε τη ζωή της. Η Antonia ζητάει από τον Alberto να γίνει φίλος με τον Gaston, ώστε να τον παρακολουθεί και να την πληροφορεί για τις κινήσεις του.

La Patrona Ε39

Η Gabriela συγκινείται από την εξομολόγηση αγάπης του Lucio, αλλά του λέει ότι δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν. Αυτός δέχεται να μείνει στο πλευρό της, επειδή τον χρειάζεται.

La Patrona Ε38

Ο Lucio διηγείται στην Gabriela και την Costanza τις δυσκολίες και τους κινδύνους που πέρασε, προκειμένου να πουλήσει το χρυσό και δίνει και στις δύο πλαστά διαβατήρια.

La Patrona Ε37

Η Gabriela αντιλαμβάνεται ότι ο Macario κατασκοπεύει έξω από το σπίτι και αποφασίζει να μη φύγει, για να μη την ανακαλύψει. Ακολουθώντας τις εντολές της Antonia, ο Lagarto αιχμαλωτίζει και βασανίζει τον Gaston.

La Patrona Ε36

Η Francisca, ο Maximilano, ο Gaston κι η Constanza προσπαθούν να πείσουν την Gabriela να μην εμπιστευτεί τον Lucho, αλλά αυτή τον αφήνει να φύγει με τον χρυσό.

La Patrona Ε35

Ο Gaston χαίρεται όταν βλέπει ότι η Gabriela ζει. Ο David ξεσπάει σε δάκρυα όταν βλέπει αυτό που υποθέτει ότι είναι ο τάφος της μητέρας του.

La Patrona Ε34

Η φωτιά στο Paradise συνεχίζει το καταστροφικό έργο της. Ασθενείς και προσωπικό είναι τρομοκρατημένοι, δεν έχουν έξοδο διαφυγής. Ο Alejandro μαθαίνει για τη φωτιά και τρέχει στο Paradise.

La Patrona Ε33

Ο Maximiliano υποφέρει όταν βρίσκει την αδερφή του σε τόσο αξιοθρήνητη κατάσταση. Η Gertrudis αντιλαμβάνεται ότι η Gabriela δεν είναι τρελή και βάζει να τη δέσουν και να την κλειδώσουν.

La Patrona Ε32

Όταν οι άνθρωποι του ιδρύματος χτυπάνε πολύ άσχημα τον Lucho, η Gabriela καταλαβαίνει ότι είναι πραγματικός της σύμμαχος. Η Antonia και ο Anibal γιορτάζουν την απόκτηση των διαμαντιών.

La Patrona Ε31

Ο Gaston απελευθερώνεται από τη φυλακή. Ο Lucho καταλαβαίνει ότι η Gabriela δεν είναι τρελή, αλλά σχεδιάζει να δραπετεύσει. Η νοσοκόμα, Milagros, προσφέρεται να βοηθήσει την Gabriela.

La Patrona Ε30

Η Constanza λούζει την Gabriela, την κουρεύει και την περιποιείται προκειμένου να ξεχάσει την κόλαση που έζησε. Ο Ricardo λέει στον Alejandro ότι η Gabriela είναι εντελώς διαταραγμένη.

La Patrona Ε29

Ο Alejandro και η Patricia φιλιούνται, αλλά αυτός νιώθει τρομερές τύψεις για αυτό που έκανε και φεύγει. Η Gabriela μετά από τέσσερα χρόνια στην απομόνωση, συμπεριφέρεται σαν άγριο ζώο.

La Patrona Ε28

Η Irene έρχεται για να ταπεινώσει την Gabriela κομπάζοντας για τον γάμο της με τον Alejandro και της δείχνει το νυφικό φόρεμα της Patricia.

La Patrona Ε27

Ο Alejandro σοκάρεται όταν βλέπει σε τι κατάσταση είναι η Gabriela. Τη φιλάει και της ζητάει συγχώρεση. Η Gabriela αντιδρά οργισμένα, επειδή πιστεύει πως αυτός έστειλε τον Macario να τη χτυπήσει και να χάσει το μωρό.

La Patrona Ε26

Η Gabriela επιστρέφει στο ίδρυμα και η Gertrudis θα την κάνει να πληρώσει για το χαμένο της μάτι. Ο Alejandro έχει μία φοβερή αντιπαράθεση με τη μητέρα του.

La Patrona Ε25

Η Gabriela καταφέρνει να το σκάσει. Η Patricia μιλάει με τη μητέρα της για τον γάμο της με τον Ricardo που θα γίνει σε ένα μήνα. Η Irene υποψιάζεται ότι η Patricia είναι έγκυος.

La Patrona Ε24

Η Antonia πανικοβάλλεται όταν ακούει την κατάρα που της δίνει η Gabriela. Ο Alejandro μεθυσμένος, λέει στη μητέρα του, ότι δεν πιστεύει πια την Gabriela.

La Patrona Ε23

Ο Macario χτυπάει άσχημα την Gabriela μέσα στο κελί της και αυτή λιποθυμάει. Όταν συνέρχεται ανακαλύπτει ότι της έκλεψαν την αλυσίδα που της είχε δώσει ο Tiger.

La Patrona Ε22

Η Gabriela είναι επιθετική μέχρι τη στιγμή που βλέπει τον γιο της να κλαίει και προσπαθεί να τον παρηγορήσει. Τότε την αφοπλίζουν και τη συλλαμβάνουν. Η Antonia κερδίζει την προσωρινή κηδεμονία του David και τον παίρνει στο σπίτι της.

La Patrona Ε21

Η Gabriela συνέρχεται από το κώμα και μαθαίνει ότι κατηγορείται για τον θάνατο πέντε ανθρώπων, περιλαμβανομένου του ίδιου της του πατέρα. Οι κάτοικοι της πόλης θέλουν να την λιντσάρουν.

La Patrona Ε20

Ο Fernando πεθαίνει στην έκρηξη που προκάλεσαν οι άνδρες της Antonia και αυτή στην απελπισία της καταριέται την Gabriela. Ο Guillen παρά τον σοβαρό τραυματισμό του ψελλίζει πως η Gabriela ευθύνεται για την καταστροφή.

La Patrona Ε19

Η Antonia και ο Alberto σχεδιάζουν τη δολοφονία της Gabriela και του πατέρα της. Ο Fernando τρέχει στο σπίτι της Gabriela και την προειδοποιεί.

La Patrona Ε18

Ο Tiger δεν μαρτυράει που είναι κρυμμένος ο χρυσός του Chamuco παρά τα βασανιστήρια. Ο Alejandro περιμένει την Gabriela έξω από την πόρτα της.

La Patrona Ε17

O Fernando εκλιπαρεί την Gabriela για συγχώρεση και ο Alejandro τον ακούει, συνειδητοποιώντας ότι ήταν αλήθεια πως ο αδερφός του τη βίασε.

La Patrona Ε16

Η Gabriela συγκρούεται με την Antonia. Ο Tiger κρατείται. Ο Alejandro προσφέρεται να βοηθήσει να ελευθερωθεί, αλλά η Gabriela δεν δέχεται καμία βοήθεια από έναν Beltran.

La Patrona Ε15

Όταν ο David μαθαίνει ότι είναι γιος του Fernando το σκάει από το πλευρό της Antonia. Ο Tiger εξοργίζεται όταν μαθαίνει ότι ο Fernando βίασε την κόρη του και το αποκαλύπτει στον David.

La Patrona Ε14

Η Francisca έχει ένα κακό προαίσθημα για το κοντινό μέλλον της οικογένειάς της. Ο Ricardo ελευθερώνει τον Gaston, επειδή είναι αθώος. Ο Alejandro λέει στον Ricardo ότι ο γιος της Gabriela, είναι γιος του αδερφού του.

La Patrona Ε13

Ο Alejandro ανακαλύπτει ότι ο αδερφός του ήταν ο βιαστής της Gabriela και τον χτυπάει, αλλά ο Fernando λέει ψέματα ότι δεν τη βίασε, αλλά αυτή του δόθηκε με τη θέλησή της.

La Patrona Ε12

Με το μικρόφωνο στο χέρι, η Gabriela απειλεί να σκοτώσει όποιον βλάψει ξανά την οικογένειά της. Οι ανθρακωρύχοι την κοροϊδεύουν και την προσβάλλουν, αποκαλώντας την «τεμπέλα» και «δολοφόνο».

La Patrona Ε11

Η Antonia ανακοινώνει το γάμο του γιου της με την Gabriela Suarez, υποκρινόμενη ότι τους στηρίζει παρ΄όλο που προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να τους χωρίσει. Ο Diego δεν αποκαλύπτει στον Gaston ότι δέχθηκε απειλές.

La Patrona Ε10

Ο Fernando είναι έτοιμος να πει στον David ότι είναι ο πατέρας του όταν έρχεται ο Macario και τον σταματάει. Η Antonia υπόσχεται στον Fernando να τον βοηθήσει να ξανακερδίσει την Gabriela, αν αυτός δεχτεί να μπει σε κλινική.

La Patrona Ε9

Ο Alejandro επιτίθεται οργισμένος στον Guillen και απαιτεί σεβασμό προς τη μελλοντική σύζυγό του, Gabriela, στην οποία προτείνει να φύγουν μακριά από το San Pedro. Η Gabriela αρνείται.

La Patrona Ε8

Η Gabriella κι ο Alejandro πηγαίνουν στο ξενοδοχείο χωρίς να προσέξουν ότι τους παρακολουθεί η ζηλιάρα Irene μαζί με τη μνησίκακη Julia. Η Antonia δείχνει στον Anibal μια φωτογραφία του David κι αυτός τον μπερδεύει με τον Fernando.

La Patrona Ε7

Η Gabriella αρνείται το φιλί του Alejandro και φεύγει τρέχοντας. Η Antonia απαγορεύει στον Fernando να μιλήσει για τον βιασμό της Gabriela και του λέει να πει ψέματα, αν κάτι μαθευτεί.

La Patrona Ε6

Η Gabriella πέφτει στην παγίδα της Irene και την βλέπει να φιλάει τον Alejandro. O Fernando, μεθυσμένος, θα αποκαλύψει στην Antonia ένα ένοχο μυστικό.

La Patrona Ε5

Η Gabriela αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια την Antonia που κατηγορεί τον El Tigre για κλοπή και της δείχνει ότι δεν τη φοβάται. Ο David πηγαίνει τον Maximiliano στο τάφο της γιαγιάς του για να κρύψει κάτι.

La Patrona Ε4

Η Gabriela ευχαριστεί τον Alejandro που της έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει και πάλι στην εταιρεία San Pedro. Η έλξη μεταξύ τους είναι φανερή και η Irene το προσέχει και ζηλεύει πολύ.

La Patrona Ε3

Ο Fernando επιτίθεται στον Alejandro όταν τον βρίσκει μαζί με τη μισόγυμνη Gabriela. Ο Alejandro θυμίζει στον αδερφό του ότι είναι παντρεμένος και του λέει να ζητήσει βοήθεια για το πρόβλημά του με το αλκοόλ.

La Patrona Ε2

Η Gabriela κι ο Alejandro εγκλωβίζονται στο ορυχείο και η Antonia πάει να τρελαθεί όσο σκέφτεται ότι ο γιος της κινδυνεύει. Θέτει τον Tomas επικεφαλής της ομάδας διάσωσης γιατί θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος.

La Patrona Ε1

Η Gabriela Suarez είναι μία ανθρακωρύχος που εντοπίζει αστοχίες στα συστήματα ασφαλείας του ανθρακωρυχείου του San Pedro, αλλά κανείς δεν της δίνει σημασία και την υποτιμούν, επειδή είναι γυναίκα. Ο Alejandro, μετά το θάνατο του πατριού του, αναλαμβάνει τη διοίκηση της επιχείρησης και εντυπωσιάζεται από την Gabriela.