Britannia

43 μ.Χ. Στις ακριτικές περιοχές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατοικούν πανίσχυροι Δρυΐδες και Βασίλισσες μαχήτριες. Η γη που ο Ιούλιος Καίσαρας προσπάθησε, αλλά απέτυχε να κατακτήσει πριν εκατό χρόνια. Ένας μέρος που για τους Ρωμαίους φαντάζει μυθικό – η Britannia. Η άφιξη των Ρωμαίων θα αλλάξει μια για πάντα τις ζωές των Κελτών και των Δρυΐδων αναγκάζοντάς τους να εισέλθουν σε μια νέα δραματική εποχή της ιστορίας τους.

Παίζουν: Eleanor Worthington-Cox, David Morrissey, Kelly Reilly
Δημιουργοί: Jez Butterworth, Tom Butterworth, James Richardson

Περιλήψεις

Britannia K1 E09

O Divis προσπαθεί να εντοπίσει την απαχθείσα Cait. Η Kerra πολιορκημένη, σκέφτεται να πλησιάσει και πάλι τον Aulus. Ο Aulus θριαμβεύει, καθώς η πολιορκία φτάνει στο πικρό και βίαιο τέλος της, αλλά εξακολουθεί να θέλει περισσότερα. Ο Phelan και η Ania αναζητούν απαντήσεις από τον Δρυΐδη Veran. Και ο Veran σκέφτεται ότι το μόνο που τους μένει, είναι να αποθέσουν τις ελπίδες τους στην Cait.

Britannia K1 E08

Τέσσερις μήνες αργότερα και οι Cantii βρίσκονται ακόμη υπό πολιορκία από το Regni. Η Antedia χρησιμοποιεί έναν κατάσκοπο προς όφελός της. Ο Aulus, απομακρύνεται από την προσωπική του αποστολή και επιστρατεύει τρεις ομάδες δολοφόνων για να εντοπίσει την Cait. Η δυσπιστία του Lucius για τον Aulus μεγαλώνει και οι πράξεις του έχουν θανατηφόρες συνέπειες. Η Cait αγωνίζεται για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Divis και η ανικανότητά του να την προστατεύσει οδηγεί σε ένα καταστροφικό τέλος.

Britannia K1 E07

Στο εγκαταλελειμμένο χωριό του Locerly Cross, ο Phelan δεν είναι τόσο σίγουρος όσο η Ania για την προφητεία. Η Cait κι ο Sawyer βρίσκουν καταφύγιο εκεί, μέχρι να τους εντοπίσει ο Pwykka, ο δαίμονας του Divis. O Brutus κι ο Philo, οι Ρωμαίοι λιποτάκτες, οραματίζονται τους θεούς.

Britannia K1 E06

Η Kerra προσαρμόζεται στον νέο της ρόλο ως Βασίλισσα. Η Cait και ο πατέρας της καταφεύγουν στο Crugdunon, αλλά η ηρεμία τους δεν κρατάει πολύ καθώς αποκαλύπτεται πόσο σημαντική είναι η Cait. Ο στασιαστής Brutus φοβάται ότι το μυστικό του θα αποκαλυφθεί με την επιστροφή του στρατιώτη Vitus. Ο Aulus συμφωνεί να μιλήσει με την Kerra.

Britannia K1 E05

Οι Δρυίδες προετοιμάζουν την ταφή του Pellenor. Η Kerra παίρνει διορία ως την αυγή για να αποφασίσει αν θέλει να γίνει Βασίλισσα. O Lindon της προσφέρει μία εναλλακτική λύση. Ο Aulus επισκέπτεται τη βασίλισσα Antedia του Regni. Ο Divis ψάχνει απαντήσεις στον Κάτω Κόσμο.

Britannia K1 E04

Ο Veran οδηγεί την ομάδα των Δρυΐδων στο Φρούριο Crugdunon για να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Kerra. Τα γεγονότα παίρνουν μια απρόσμενη τροπή και οδηγούν σε μία δραματική θυσία και μία νέα τάξη πραγμάτων στο Regni. H Cait αποκαλύπτει την αλήθεια για τον θάνατο της αδελφής Islene, στον πατέρα της. Ο Aulus τιμωρεί τους Ρωμαίους αντάρτες.

Britannia K1 E03

Ο Aulus επιστρέφει από το ταξίδι του στον Κάτω Κόσμο. Οι αιχμάλωτοι Ρωμαίοι βασανίζονται από τον βασιλιά Pellenor, ο οποίος θέλει να μάθει για το μυστικό ταξίδι της Kerra. Ο Divis πείθει δύο Ρωμαίους να τον βάλουν στο στρατόπεδο. Η γενναία στάση του Sawyer απέναντι στους καταπιεστές του έχει βίαιη κατάληξη. Οπλισμένη με τη γνώση ότι ο πατέρας της ζει, η Cait ξανασμίγει με τον Divis και τον αναγκάζει να προσαρμόσει τα σχέδιά του.

Britannia K1 E02

Ο Pellenor είναι σίγουρος ότι μπορούν να καταστρέψουν τους Ρωμαίους χρησιμοποιώντας μαγικές δυνάμεις, αλλά όταν η Kerra μαθαίνει πόσο υποφέρουν οι Κέλτες αιχμάλωτοι, ψάχνει μία εναλλακτική προσέγγιση. H Cait προσπαθεί να «συνδεθεί» με τον Divis και τις ασυνήθιστες τακτικές του, αλλά σύντομα αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να προστατευτεί ολομόναχη στο δάσος.

Britannia K1 E01

Το 43μ.Χ. η άφιξη των ρωμαϊκών στρατευμάτων υπό την ηγεσία του Aulus Plautius, βάζει στην άκρη τις φυλετικές συγκρούσεις μεταξύ των Κελτών. Ο μόνος που προβλέπει τις βλέψεις τους είναι ο δρυΐδης Divis, ο οποίος βρίσκει έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο ενός νεαρού κοριτσιού, της Cait, την οποία μυεί σε μια μυστική αποστολή ανατροπής των Ρωμαίων.