40 ΚΥΜΑΤΑ

Ένας μοναχικός συγγραφέας που ζει με τη μητέρα του στον Πύργο τους, έχει πάθει κατάθλιψη απ‘ όταν η γυναίκα του τον εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί της και το παιδί τους. Μια νέα γυναίκα μεγαλώνει μόνη τον γιο της. Όταν η μητέρα του συγγραφέα παθαίνει μια ιδιόρρυθμη αμνησία, η κοπέλα προσλαμβάνεται για να την προσέχει. Η συνάντησή του συγγραφέα και της νέας γυναίκας θα σταθεί μοιραία!

Σκηνοθέτης: Μαρία Λάφη
Ηθοποιοί: Λίνα Σακκά, Μιχάλης Μαρίνος, Κάρμεν Ρουγγέρη

Περιλήψεις

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ28

Ο Λαέρτης θυμώνει όταν ανακαλύπτει στο κελάρι ότι η μάνα του και ο Γιάννης έχουν κρυφό δεσμό 7 χρόνια και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο. Ο Γιάννης εκνευρίζεται και απειλεί ότι θα πάρει την Πέρσα και θα φύγουν από τον Πύργο. Ο Λαέρτης τα χάνει ακόμα περισσότερο, όταν μαθαίνει ότι η Χριστίνα είναι έγκυος.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ27

Η Χριστίνα μαθαίνει ότι το παιδί είναι του Λαέρτη και θυμώνει επειδή εκείνος τόσο καιρό δεν της έλεγε την αλήθεια. Γεμάτη ανασφάλειες για το τι θα κάνει ο Λαέρτης με την Ελίνα από δω και μπρος, λέει τον πόνο της στον Νικόλα. Ο Λαέρτης βρίσκει την Ελίνα και ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ26

Η Χριστίνα, ο Λαέρτης κι ο Άρης ζουν αρμονικά, μέχρι τη στιγμή που ο Ιάκωβος ανακαλύπτει στο γραφείο της Φοίβης μια άλλη εξέταση DNA που βεβαιώνει ότι το παιδί της Ελίνας είναι του Λαέρτη! Ο Λαέρτης τα χάνει και δεν ξέρει τι να κάνει.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ25

Η Χριστίνα και ο Άρης γυρίζουν στον Πύργο. Η κατάσταση όμως εκεί έχει ξεφύγει. Η Ελίνα έχει δέσει τον Λαέρτη και τον απειλεί ότι αν δεν ζήσει μαζί της, δε θα ζήσει καθόλου! Η Στέλλα, που ψάχνει τον Μπάμπη, φτάνει στον Πύργο και ανακαλύπτει ότι στο κελάρι είναι δεμένοι η Πέρσα, η Βουλγαρία, ο Μπάμπης και ο Γιάννης.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ24

Ο Άρης το σκάει από το αυτοκίνητο, πηγαίνει στον Νικόλα και του ζητά να μείνει μαζί του επειδή έχει θυμώσει που η μαμά του έχει σχέση με τον Λαέρτη. Ο Νικόλας ειδοποιεί τη Χριστίνα για να μην ανησυχεί, αλλά της ζητά να μην έρθει από ‘κει και να περιμένει τηλέφωνό του, επειδή θέλει ο ίδιος να ηρεμήσει τον Άρη.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ23

Ο Λαέρτης λέει στην Ελίνα να φύγει από τον Πύργο και πάει να βρει τη Χριστίνα στο χωριό. Στο μεταξύ ο Νικόλας, που έχει χάσει το τηλέφωνο της Μαριάννας και δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της, τη συναντά τυχαία στο κλαμπ. Η Χριστίνα και ο Λαέρτης έρχονται πολύ κοντά και λύνουν τη μεταξύ τους παρεξήγηση.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ22

Η Φοίβη μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα έχει πέσει σε κώμα και δεν συνέρχεται. Όταν γυρίζει ο Λαέρτης από το νοσοκομείο, μαθαίνει ότι το παιδί του έχει εξαφανιστεί και είναι σε έξαλλη κατάσταση. Η Ελίνα κάνει σαν τρελή, ενώ η Χριστίνα που έχει χωρίσει από τον Νικόλα, αποφασίζει να μείνει στο πατρικό της στο χωριό.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ21

Ο Λαέρτης θυμώνει με το κόλπο της μάνας του, αλλά και με την αποκάλυψη του Ιάκωβου ότι η Χριστίνα πληρώθηκε για να τον κάνει να την ερωτευτεί και να τον βγάλει από την κατάθλιψη. Έτσι έρχεται σε σύγκρουση με την Πέρσα, τη Βουλγαρία και τον γιατρό.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ20

Ο Λαέρτης ψάχνει τη Χριστίνα και δεν μπορεί να τη βρει στον Πύργο. Αναγκάζεται να πάρει τηλέφωνο τον Νικόλα. Εκείνος του λέει ότι δεν είναι μαζί του. Ο ίδιος όμως τη βρίσκει στο Λυκαβηττό να κάθεται μόνη. Η Χριστίνα ζητά συγγνώμη από τον Νικόλα που δεν τον πίστεψε και του λέει πόσο δίκιο είχε.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ19

Ο Νικόλας συναντά τη Χριστίνα και της αποκαλύπτει ότι στον Πύργο παίζουν θέατρο πίσω από την πλάτη της και τη χρησιμοποιούν, για να ξεπεράσει ο Λαέρτης την κατάθλιψη. Της μιλάει για την ψεύτικη τρέλα της Πέρσας και για όλα τα κόλπα των τριών. Η Χριστίνα δεν τον πιστεύει.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ18

Στον Πύργο κάνουν πάρτι για τα γενέθλια του Άρη και όλοι είναι χαρούμενοι. Η Ελίνα πηγαίνει με τον Νικόλα στο κελάρι και του λέει ότι η τρέλα της Πέρσας είναι ψέμα με σκοπό να κρατήσει την Χριστίνα στον Πύργο, επειδή ο γιος της είναι ερωτευμένος με εκείνη. Ο Νικόλας στο πάρτι κάνει ψυχολογικό πόλεμο στην Πέρσα, τον Γιάννη και τη Βουλγαρία.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ17

Η Χριστίνα κι ο Λαέρτης, κλειδωμένοι στο παλιό δασαρχείο, έρχονται πολύ κοντά και παραδέχονται πόσο ερωτευμένοι είναι. Μιλάνε για το παρελθόν τους και ο Λαέρτης τής υπόσχεται ότι θα την αφήσει ελεύθερη να αποφασίσει τι θα κάνει. Στο μεταξύ στον Πύργο, η Πέρσα παριστάνει την Πάστα Φλώρα.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ16

Ο Νικόλας έξαλλος από το παραλίγο φιλί Λαέρτη – Χριστίνας, φεύγει από την Έκθεση. Η Χριστίνα θυμωμένη με τη στάση του Λαέρτη, και σε πολύ δύσκολη θέση επειδή έχει ν’ αντιμετωπίσει και το γιο της, τσακώνεται με τον Λαέρτη κι αποφασίζει να ξανακερδίσει τον Νικόλα

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ15

Ο Νικόλας μένει τη νύχτα στον Πύργο κάνοντας τον Λαέρτη έξαλλο. Η Χριστίνα με αυτή την κίνηση πέτυχε το σκοπό της να απομακρύνει τον Λαέρτη από εκείνη. Η Χριστίνα φωτογραφίζεται κρυφά για την Έκθεση Φωτογραφίας του Μπάμπη σαν ηρωίδα παραμυθιού.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ14

Ο Λαέρτης πηγαίνει την Ελίνα στο νοσοκομείο, η οποία γλιτώνει με αρκετά κατάγματα. Η Φοίβη συμβουλεύει την Ελίνα να ενοχοποιήσει τον Λαέρτη και τη Χριστίνα για την πτώση της κι εκείνη το κάνει. Η Ελίνα λέει στη Χριστίνα ότι ο Λαέρτης δεν την αγαπά πια και δε θέλει να ζήσει.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ13

H Χριστίνα βρίσκεται σε δύσκολη θέση με την παρουσία της Ελίνας στον Πύργο. Η Ελίνα προσπαθεί να προσεγγίσει τον Λαέρτη κι η Χριστίνα νομίζει ότι ο Λαέρτης θέλει να γυρίσει στην Ελίνα. Ο Λαέρτης ρωτά την Ελίνα για το λόγο της απουσίας της και οι απαντήσεις που παίρνει δεν τον πείθουν.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ12

Ο Λαέρτης βρίσκει την Ελίνα στο σπίτι της Φοίβης. Η συμπεριφορά του είναι απόμακρη και ψυχρή. Η Ελίνα του ζητά συγγνώμη και του λέει ότι θα του δώσει εξηγήσεις για την ξαφνική εξαφάνισή της. Την ίδια στιγμή η Φοίβη, με ένα τηλεφώνημα στην Ελίνα, το οποίο ακούει ο Λαέρτης, αποκαλύπτεται στα μάτια του.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ11

Η Φοίβη ενοχλείται με την ξαφνική εμφάνιση της Ελίνας στο σπίτι της, επειδή αυτό της χαλάει τα σχέδια. Της λέει ότι δεν έκανε καλά που ήρθε. Την επόμενη, θέλοντας να αποφύγει τη συνάντηση του Λαέρτη με την Ελίνα, τον πείθει να ταξιδέψουν στον Παρίσι, δήθεν για να τη βρουν.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ10

Μαθαίνοντας την είδηση ότι η Ελίνα ζει στη Γαλλία μαζί με το παιδί τους, o Λαέρτης ξαναπέφτει στο σκοτάδι και απομακρύνεται από τη Χριστίνα. Εκείνη, που δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί, ξαφνιάζεται από τη συμπεριφορά του. Ο Νικόλας έρχεται στον Πύργο και εξηγεί στη Χριστίνα ότι παρεξήγησε το στιγμιότυπο που είδε με τη Στέλλα.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ9

Η Χριστίνα πηγαίνει στο σπίτι του Νικόλα και τον βλέπει να κοιμάται μαζί με τη Στέλλα. Γυρίζει πίσω θυμωμένη κι απογοητευμένη. Ο Λαέρτης της κάνει ερωτική εξομολόγηση. Ο Νικόλας ξυπνά και βλέπει τα κλειδιά της Χριστίνας στο τραπέζι. Στο μεταξύ ο Ιάκωβος αποκαλύπτει στον Λαέρτη ότι η Φοίβη κρύβεται πίσω από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για τη ζωή του.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ8

Η Χριστίνα σκορπά χαρά στον Πύργο κι ο Λαέρτης αρχίζει να αλλάζει σιγά- σιγά. Ο Μπάμπης εκμυστηρεύεται το μυστικό του στη Χριστίνα. Οι προσωπικές φωτογραφίες του Λαέρτη προβάλλονται από τηλεοπτικό κανάλι. Εκείνος εξοργίζεται και τα βάζει με τον Μπάμπη, επειδή τον θεωρεί υπεύθυνο.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ7

Ο Νικόλας έρχεται στον Πύργο, να πάρει τη Χριστίνα να φύγουν. Ο Λαέρτης της ζητά να μείνει κι εκείνη, συγκινημένη από τη συμπεριφορά του, πείθεται. Ο Νικόλας φεύγει θυμωμένος, ενώ ο Λαέρτης ζητά συγνώμη από τη Χριστίνα για τη συμπεριφορά του.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ6

Η πρώτη μέρα της Χριστίνας στον Πύργο είναι επεισοδιακή. Ο γιος της χάνεται στον πύργο, ο Λαέρτης κλείνεται στο δωμάτιο του, η Φοίβη την απαξιώνει, ενώ η Πέρσα εξαφανίζεται! Η Χριστίνα, για να βρει το παιδί, μπαίνει στο απαγορευμένο δωμάτιο. Ο Λαέρτης τη βλέπει, θυμώνει και της μιλά άσχημα. Εκείνη εκνευρίζεται κι αποφασίζει να φύγει από τον Πύργο την ίδια μέρα που ήρθε.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ5

Ο Λαέρτης ζητά από τη Χριστίνα να μείνει στον Πύργο με το παιδί της έναντι αδρής αμοιβής. Εκείνη του απαντά ότι θα ρωτήσει το παιδί της και μετά θα του απαντήσει. Μετά την ενθουσιώδη αντίδραση του γιου της και την αρνητική συμπεριφορά του Νικόλα, η Χριστίνα δέχεται την πρόταση και ξεκινά για τον Πύργο! Δεν ξέρει όμως το μυστικό που υπάρχει εκεί…

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ4

Η κατάσταση της μάνας του Λαέρτη χειροτερεύει μετά την αποχώρηση της Χριστίνας. Ο Λαέρτης φέρνει άλλες γυναίκες για να την προσέχουν, αλλά εκείνες δεν τα καταφέρνουν. Ο οικογενειακός γιατρός του λέει ότι, αν δε φέρει πίσω τη Χριστίνα, η μάνα του θα χειροτερέψει. Ο Λαέρτης, παρότι αντιδρά στην αρχή, τελικά αποφασίζει να πάει ο ίδιος σπίτι της Χριστίνας για να τη φέρει πίσω…

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ3

Η Πέρσα το σκάει από τον Πύργο και η οικογένεια την αναζητά στα τούνελ. Μετά από αυτό, ο Λαέρτης αποφασίζει να ζητήσει στη Χριστίνα να ζήσει στον Πύργο, για να προσέχει την Πέρσα όλο το 24ωρο. Η Χριστίνα θα το κάνει, με την προϋπόθεση να φέρει στον Πύργο το γιο της. Ο Λαέρτης, που δεν ήξερε ότι έχει παιδί και δε θέλει παιδί στον Πύργο, τη διώχνει με άσχημο τρόπο.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ2

Η Χριστίνα έρχεται στον Πύργο με σκοπό να φροντίζει την Πέρσα και δε γεμίζει το μάτι του Λαέρτη, επειδή είναι μικρή! Όμως, καθώς τα πάει καλά με τη μάνα του, ο Λαέρτης αποφασίζει να της δώσει τη δουλειά. Ο φίλος της Χριστίνας, Νικόλας, αντιδρά με την απόφασή της να φροντίζει μια τρελή γυναίκα και της κάνει πρόταση να συγκατοικήσουν.

40 ΚΥΜΑΤΑ ΕΠ1

Η Χριστίνα απολύεται από το νηπιαγωγείο που δουλεύει και ψάχνει δουλειά. Ο Λαέρτης Καλλέργης, συγγραφέας, ζει απομονωμένος στον Πύργο του, αναζητώντας τη γυναίκα του και το παιδί του, που εξαφανίστηκαν πριν από δύο χρόνια. Η μάνα του πάσχει από αμνησία και χρειάζεται κάποιον να την προσέχει. Η οικονόμος του πύργου, Βουλγαρία, φέρνει τη Χριστίνα στον Πύργο, για να πιάσει δουλειά δοκιμαστικά.